Deși există rechini și în Grecia, majoritatea speciilor sunt inofensive, precizează specialiștii. În general, atacurile rechinilor în Marea Mediterană sunt extrem de rare.
În timp ce există unele atacuri ale rechinilor mediteraneeni raportate în fiecare an, ele par a se strânge în jurul țărmurilor Franței, nu în Grecia, potrivit traagspu.com.
Pe de altă parte turiștii care își petrec vacanțele în Grecia trebuie să fie atenți la alte specii care ar putea să le dea vacanța peste cap.
În primul rând Meduzele – În Grecia, au fost observate meduze mov în zonele care țin de mările Egee și Ionică. Primele simptome după o înțepătură de meduză e că locul se înroșește, se umflă și pielea te arde. Înțepăturile de meduză sunt des întâlnite în rândul celor care înoată în mare sau ocean.
Arici de mare – Spinii aricilor de mare sunt foarte duri, motiv pentru care sunt și dificili de îndepărtat, dacă intră în piele. Cu toate acestea, extracția promptă poate ajuta la prevenirea altor vătămări, iar leziunea produsă trebuie evaluată rapid, întrucât se poate suprainfecta. Reacțiile alergice la înțepătura de arici de mare sunt cele care pot pune viața în pericol, motiv pentru care este obligatorie vizita la medic.
Răzvan Popescu Mirceni, biolog la Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin Oceanic Club, a explicat pentru Libertatea la ce trebuie să fie atenți turiștii români atunci când merg în vacanțe exotice.
O româncă și o austriacă au fost ucise în urma atacului unui rechin în zona Hurghada, Egipt. Fiind o zonă turistică, evenimentul a atras temerile celor care au deja pachete turistice cumpărate.
Răzvan Popescu Mirceni crede că rechinii ar fi fost atrași aproape de plajele cu turiști pentru că în urmă cu o săptămână, o navă cu 15.000 de oi care plecase din Sudan spre Arabia Saudită s-a scufundat și mii de cadavre au fost împinse în apele costiere.