Mai mulți copii răniți într-o explozie violentă din apropierea unei reşedinţe a Papei Francisc (FOTO)

Mai mulți copii răniți într-o explozie violentă din apropierea unei reşedinţe a Papei Francisc (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Zece persoane, printre care şi un copil, au fost rănite într-o explozie provocată de o scurgere de gaze, ce a avut loc luni, în centrul localităţii italiene Rocca di Papa, transmite Știripesurse.ro, care citează Agerpres.

Explozia s-a produs în clădirea primăriei din Rocca di Papa, o localitate situată nu departe de reşedinţa de vară a papei, de la Castel Gandolfo şi la circa 25 km sud-est de Roma.

Copilul a suferit răni grave, viaţa lui nefiind însă în pericol, iar un adult a suferit arsuri. Ambii au fost spitalizaţi, a indicat comisarul regional pentru sănătate, Alessio D’Amato.

Alţi doi copii au fost duşi la spital de către familiile lor, iar şase adulţi au primit îngrijiri medicale la locul incidentului, a precizat responsabilul.

Potrivit presei italiene, copiii răniţi se aflau într-o grădiniţă adiacentă clădirii primăriei, printre răniţi numărându-se şi primarul oraşului.

Explozia a distrus parţial faţada clădirii şi a declanşat un incendiu.

Un comunicat al companiei de gaz Italgas atribuie vina pentru explozie unei terţe firme, căreia nu îi indică însă numele. Lucrările efectuate de aceasta în afara sediului primăriei au avariat ţevile de gaz subterane, provocând o scurgere.

Foto: Locul exploziei (sursă foto: youtg.net)

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)