EXPLOZIE în Cehia cu zeci de victime: O fabrică de muniții a luat foc

EXPLOZIE în Cehia cu zeci de victime: O fabrică de muniții a luat foc

Zeci de persoane au fost rănite joi într-o serie de explozii accidentale urmate de un incendiu, produse într-o fabrică specializată mai ales în lichidarea stocurilor de muniţii învechite în Republica Cehă, au anunţat autorităţile, conform Știripesurse.

Incidentul a avut loc în apropiere de Policka, în centrul Republicii Cehe. "În jurul prânzului, s-a produs o deflagraţie a unui exploziv într-o cuvă, la uzina Policske Strojirny", a precizat, într-un comunicat, consiliul regional. "Trei răniţi grav au fost transportaţi cu elicopterul la spital", se adaugă în comunicat, precizând că ei au suferit arsuri grave.

Exploziile au făcut cel puţin 19 răniţi, dintre care patru pompieri. O primă explozie a avut loc în jurul orei 11.00 (10.00 GMT), potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei locale, Hana Kaizarova.

"Alte explozii au urmat, prima dintre ele douăzeci de minute mai târziu", a spus ea. Situaţia s-a "stabilizat" în jurul orei 14.00 (13.00 GMT), au anunţat pompierii, precizând că clădirea lovită de explozii era "izolată" de restul fabricii. În septembrie 2015, o deflagraţie a 320 de tone de substanţă explozivă urmată de un incendiu a făcut doi răniţi, în aceeaşi fabrică.