EXPLOZIE pe arena Manchester. Bilanț provizoriu: 22 MORȚI și 59 de RĂNIȚI. Poliția tratează cazul ca pe un atac terorist. Oficiali americani: A fost un atac sinucigaș (VIDEO)

EXPLOZIE pe arena Manchester. Bilanț provizoriu: 22 MORȚI și 59 de RĂNIȚI. Poliția tratează cazul ca pe un atac terorist. Oficiali americani: A fost un atac sinucigaș (VIDEO)

UPDATE:Numărul persoanelor decedate în urma atentatului de la arena din Manchester a crescut la 22.

UPDATE:Ambasada României în Marea Britanie a solicitat autorităților de acolo date privind naționalitatea victimelor atacului produs luni noapte pe stadionul Manchester și a anunțat că este pregătită să ofere asistență consulară. (Detalii AICI)

UPDATE: Ministerul român de Externe a transmis că, din informațiile pe care le deține până la acest moment, nu există români printre victimele atacului.

Totuși, la nivelul ambasadei României în Marea Britanie s-a constituit o celulă de criză, iar mai mulți diplomați urmează să se deplaseze în Manchester, informează Digi24.

UPDATE: La câteva ore de la producerea exploziei, Ariana Grande a postat un mesaj pe Twitter: ”din adâncul sufletului meu vă spun că-mi pare atât, atât de rău. Nu mai am cuvinte”.

UPDATE: Atacul nu a fost revendicat, dar susținători ai Statului Islamic au publicat pe site-urile de propagandă ale grupării jihadiste mesaje în care și-au manifestat bucuria.

Reprezentanţii stadionului au informat că explozia a avut loc în afara sălii, nu în interior, așa cum se anunţase iniţial, iar poliţia a transmis că sunt încă mulţi oameni în interiorul arenei.

Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a catalogat acest incident ca fiind un ”atac barbar”.

Momentul exploziei din Manchester Arena. Un zgomot puternic a stârnit panică printre cei prezenți la concertul Arianei Grande

UPDATE: Serviciul de Ambulanță a anunțat că 59 de persoane au fost transportate la spitalele din apropiere, iar mai mulți oameni care aveau răni ceva mai ușoare au primit îngrijiri medicale la fața locului, informează The Guardian.

UPDATE: Marea Britanie a trecut la al doilea cel mai înalt nivel de alertă(”sever”),ceea ce înseamnă că un nou atac este foarte probabil, informează Reuters. Autoritățile transmit oamenilor să nu se apropie de zona arenei și să apeleze la serviciile de urgență doar dacă este absolut necesar, dat fiiind că toate aceste forțe au fost mobilizate deja pentru a avea grijă de victimele atacului.

UPDATE: Partidul Conservator al premierului Theresa May a suspendat campania electorală, care se afla până acum în desfășurare înainte de alegerile parlamentare anticipate, informează mai multe surse din cadrul formațiunii politice.

Mesaje de condoleanțe au transmis premierul Theresa May și liderii de partide Jeremy Corbyn și Tim Farron.

UPDATE:Potrivit unor noi informații, se pare că autoritățile nu au găsit un al doilea dispozitiv exploziv, așa cum se anunțase inițial, acesta fiind doar un bagaj uitat plin cu haine. Totuși, o echipă de geniști continuă să caute dispozitive explozive în apropierea arenei.

UPDATE: La Manchester Arena a avut loc un atac sinucigaș, susțin doi oficiali americani, citați de Reuters.

UPDATE: BBC anunță că în apropierea arenei a fost găsit un alt dispozitivexploziv, care va fi detonat controlat.

UPDATE: Mai mulți martori citați de Daily Telegraph susțin că au văzut un atentator kamikaze, deci acesta ar putea fi un atentat sinucigaș.

Explozie la finalul unui concert susținut de Ariana Grande pe Manchester Arena. Bilanț provizoriu: 19 morți, 50 de răniți

UPDATE: Stadionul are o capacitate de 21.000 de locuri, dar numărul celor prezenți pare să fi fost mai mare deoarece multă lume se afla și în jurul acestuia. Imediat după ce Ariana Grande a terminat de cântat, pe stadion s-a auzit o bubuitură. Oamenii s-au speriat și s-au călcat în picioare disperați să iasă mai repede.

Victimele ar putea fi mai ales adolescente, dat fiind că evenimentul era un concert susținut de o fostă vedetă a unui serial Disney.

Stadionul a fost rapid evacuat, iar victimele transportate spre spitalele din apropiere. Oamenii care locuiesc în zonă oferă adăpost și mijloace de transport pentru cei care au nevoie să ajungă acolo.

UPDATE: Poliția transmite că bilanțul provizoriu indică 19 morți și 50 de răniți.

Echipa care a însoțit-o pe Ariana Grande susține că artista nu a fost rănită.

UPDATE: O puternică deflagrație s-a produs la finalul concertului susținut de Ariana Grande la Arena Manchester. Bilanțul neoficial al victimelor indică peste 20 de morți și în jur de 100 de răniți.

Peste 50 de ambulanțe au ajuns la fața locului, dar și un echipaj de geniști care caută și alte dispozitive explozive.

Autoritățile britanice sunt în alertă după explozia de pe Manchester Arena

EXPLOZIE pe arena Manchester. Peste 50 de ambulanțe au ajuns la fața locului, dar și un echipaj de geniști

Cauza nu este cunoscută, dar poliția tratează cazul ca pe unul posibil terorist.

EXPLOZIE pe arena Manchester

Sursă Video:Lezíria TV

O explozie s-a produs pe stadionul Manchester în timpul unui concert. Mulțimea a început să alerge disperată spre ieșire. Numărulmorților varianză între 20 și 30. Unele surse indică și 100 de morți.

Deflagrația s-a produs la ora locală 22.30.

Poliția tratează cazul ca pe un atac terorist.

Știre în curs de actalizare.