Facebook ar putea plăti compensații utilizatorilor ale căror date au fost folosite de Cambridge Analytica. Despre ce sumă este vorba 

Facebook ar putea plăti compensații utilizatorilor ale căror date au fost folosite de Cambridge Analytica. Despre ce sumă este vorba 

Facebook ar putea avea de achitat o notă de plată consistentă în urma scandalului Cambridge Analytica. Compania ar putea fi nevoită să ofere compensații bănești celor 50 de milioane de utilizatori ale căror date personale au fost folosite fără acord de firma britanică de consultanță.

Potrivit profesorului Maureen Mapp, suma pe care ar putea să o achite cei de la Facebook a-ar putea ridica șa 880 de miliarde de dolari.

„Dacă fiecare dintre cei 50 de milioane de utilizatori ar putea depune o cerere de despăgubire, iar fiecare individ ar putea primi aproximativ 17.5000 de dolari pentru asta”, a declarat profesorul pentru vt.co.

Pe de altă parte, David Barda, avocat pe segmentul protecţiei de date, vorbește despre o sumă mult mai mică pe care ar putea să o primească cei ale căror date au fost folosite de Cambridge Analytica.

„Undeva la 700 de dolari per utilizatori este o sumă realistă”, a estimat acesta.

Firma Cambridge Analytica este acuzată că a folosit ilegal datele de la 50 de milioane de persoane pentru a dezvolta un software („thisisyourdigitallife”) care ar permite anticiparea şi influenţarea votului alegătorilor. Datele ar fi fost folosite în campania prezidenţială a lui Donald Trump şi în cea pro-Brexit.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)