Facebook va aduce 6 reguli noi pentru aplicaţii, după scandalul Cambridge Analytica

Facebook va aduce 6 reguli noi pentru aplicaţii, după scandalul Cambridge Analytica

Facebook a anunţat că va aduce 6 reguli noi pentru aplicaţiile care vor acces la datele utilizatorilor reţelei de socializare, după scandalul Cambridge Analytica.

Astfel, modificările vor proteja mai bine datele utilizatorilor, informează Mark Zuckerberg, şeful Facebook, citat de startupcafe.ro.

Aşadar, principalele schimbări la care să se aştepte utilizatorii, dar şi dezvoltatorii de aplicaţii care vor acces la datele utilizatorilor reţelei sau folosesc opţiunea de autentificare prin Facebook sunt:
“Vom stabilireguli mai aspre pentru modalităţile în care dezvoltatorii de aplicaţii construiesc prin intermediul Facebook, la ce să se aştepte lumea de la ei şi, cel mai importan, avem în plan să:
1. Revizuim platforma.Vom verifica toate aplicaţiile care aveau acces la cantităţi mari de date încă de dinainte să modificăm platforma în 2014, când am redus accesul la aceste date şi vom face un audit al fiecărei aplicaţii cu activităţi suspecte. Dacă vom găsi dezvoltatori care nu au folosit corect informaţii personale de identificare, le vom interzice accesul la platforma noastră.
2. Anunţăm utilizatorii despre datele folosite incorect.Îi vom anunţa pe utlizatorii afectaţi de aplicaţiile care s-au folosit într-un mod incorect de datele lor. Aceast lucru include construirea unei modalităţi prin care oamenii să afle dacă datele lor au fost accesate prin aplicaţia “thisisyourdigitallife” (n.red. care stă la baza scandalului Cambridge Analytica). Drept urmare, dacă vom înlătura din platformo vreo aplicaţie pentru utilizarea incorectă de date, toţi utilizatorii care au folosit acea aplicaţie vreodată, vor fi anunţaţi.
3. Închidem accesul aplicaţiilor care nu mai sunt folosite.Dacă cineva nu a mai folosit o aplicaţie în ultimele 3 luni, vom bloca accesul acelei aplicaţii la datele utilizatorilor respectivi.
4. Restricţionăm accesul aplicaţiilor la datele de autentificare prin Facebook.Modificăm funcţia de “Login” (autentificare utilizatorilor într-o aplicaţie cu profilul de Facebook), asfel încât, în următoarea versiune vom reduce numărul de informaţii pe care o aplicaţie le cere, înainte ca acea aplicaţie să fie analizată, doar la numele utilizatorului, poza de profil şi adresa de email. Orice alte informaţii pe care le solicită aplilcaţie vor avea neovie de aprobarea noastră.
5. Vom încuraja oamenii să-şi gestioneze singuri aplicaţiile pe care le folosesc.În prezent, le arătăm utilizatorilor la ce aplicaţii sunt conectaţi şi cum să controleze informaţiile pe care le-au dat acelor aplicaţii să le folosească. Însă, acum, vom face ca aceste opţiuni ale utilizatorilor să fie mai vizibile şi mai uşor de gestionat.
6. Recompensarea oamenilor care găsesc vulnerabilităţi.În următoarele săptămâni, Facebook va extinde prgramul de recompensare pentru găsirea bug-urilor, astfel încât oamenii să ne poată anunţa imediat dacă găsesc informaţii pe care dezvoltatorii de aplicaţii nu le folosec corect”, potrivit unei postări transmise de oficialii Facebook.
Cambridge Analytica etse acuzată că a cules informaţii private de la peste 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare pentru a le folosi în campanii electorale şi de manipulare a maselor.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)