Femeia care a scris eseul „Cum să-ți ucizi soțul” a fost condamnată pentru uciderea partenerului de viață

Femeia care a scris eseul „Cum să-ți ucizi soțul” a fost condamnată pentru uciderea partenerului de viață
Femeia care a scris eseul „Cum să-ți ucizi soțul” a fost condamnată pentru uciderea partenerului de viață. Sursa Foto: captură video/ YouTube/KGW News

Romanciera Nancy Crampton-Brophy, autoarea eseului intitulat „Cum să-ți ucizi soțul”, a fost condamnată pentru crimă de gradul doi pentru uciderea partenerului de viață, potrivit The Independent.

Daniel Brophy a fost găsit mort pe 2 iunie 2018 în Institutului Culinar din Oregon, unde lucra. Bărbatul de 63 de ani fusese împușcat în spate și în piept.

Autoarea eseul „Cum să-ți ucizi soțul” este condamnată pentru uciderea soțului

Scriitoarea Crampton-Brophy, acum în vârstă de 71 de ani, a fost arestată trei luni mai târziu și acuzată de uciderea partenerului său de viață, iar de atunci a rămas în închisoare. Femeia își va afla sentința pe 13 iunie, informează sursa citată.

Procesul său a început pe data 4 aprilie în Portland. Procurorii susținuseră în timpul dosarului că Nancy Crampton-Brophy era motivată de bani și de o poliță de asigurare de viață, însă aceasta a negat că ar fi avut motive să-și ucidă soțul.

Femeia a declarat că problemele lor financiare au fost în mare parte rezolvate prin încasarea unei părți din planul de economii pentru pensii al soțului.

Pe data 18 mai, colega de celulă a lui Crampton-Brophy, Andrea Jacobs, le-a spus procurorilor că a dezvăluit din greșeală detaliile morții soțului ei, cu care era căsătorită de 26 de ani: „Mi-a spus că a fost împușcat de două ori în inimă și … mi-a arătat distanța”, a povestit Jacobs.

Romanciera Nancy Crampton-Brophy a fost văzută pe imaginile camerelor de supraveghere, conducând spre și dinspre institutul culinar. Femeia deținea aceeași marcă și model de armă care a fost folosită pentru a-și ucide soțul, potrivit procurorilor

„Petrec mult timp gândindu-mă la crimă și, în consecință, la procedura poliției”

Cu toate că autoritățile nu au găsit niciodată arma cu care și-ar fi ucis soțul, procurorii au transmis că femeia a înlocuit țeava armei folosite în atac și apoi a aruncat-o.

Avocații apărării au descris cazul ca fiind bazat exclusiv pe dovezi circumstanțiale, evidenţiind căsnicia clientului lor ca fiind una bazată pe dragoste.

Nancy Crampton-Brophy a publicat cărți precum The Wrong Lover și The Wrong Husband, iar în 2011 a scris eseul „How to Murder Your Husband” pentru blogul See Jane Publish.

„Ca scriitoare romantică de suspans, petrec mult timp gândindu-mă la crimă și, în consecință, la procedura poliției”, a scris ea la acel moment. „La urma urmei, dacă crima ar trebui să mă elibereze, cu siguranță nu vreau să petrec niciun timp în închisoare. Și permiteți-mi să spun clar pentru înregistrare, nu-mi plac salopetele și portocaliul nu este culoarea mea”, a menționat femeia.

În cele din urmă, judecătorul Christopher Ramras a exclus eseul din proces, menționând că a fost publicat în anul 2011.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)