Festivalul de Film de la Veneția 2020. Lista nominalizaților

Festivalul de Film de la Veneția 2020. Lista nominalizaților
Sursa Foto: Deadline.com

Astăzi se dă starul la Festivalul de Film de la Veneția. Zeci de pelicule au intrat în cursa pentru Leul de Aur, iar fanii așteaptă cu sufletul la gură să vadă care va fi producția ce va pleca acasă cu cele mai multe statuete.

Mai mult decât atât, Festivalul de Film de la Veneția se bucură de privilegiul de a fi primul festival major de film organizat anul acesta, de la începutul pandemiei. Odată cu criza generată de noul coronavirus, evenimentele culturale au fost amânate, printrele ele numărându-se și Festivalul de Film de la Cannes. Evenimentul din lagună va fi organizat cu respectarea tuturor normelor de protecție și mai ales de distanțare socială.

În 2020, numărul starurilor de la Hollywood, prezente la ceremonie, va fi mai mic față de alți ani, iar defilarea de pe covorul roșu va fi organizată într-o manieră diferită față de anii precedenți. Participanții vor merge la o distanță de minim 2 metri, iar fanii din stradă nu vor mai avea posibilitatea să îi admire. Organizatorii urmează să ridice un zid între zona de intrare, acolo unde este amplasat și covorul roșu și stradă, în așa fel încât să se evite contactul direct.

Actrița Cate Blanchett va fi preşedintele juriului celei de-a 77-a ediţii, alături de regizorul român Cristi Puiu, regizorul german Christian Petzold, scriitorul italian Nicola Lagioia, actrița franceză Ludivine Sagnier, regizoarea britanică Joanna Hogg și austriaca Veronika Franz. Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2020, cel mai longeviv eveniment de gen din lume, se va desfasura in perioada 2-12 septembrie 2020.

Filmele aflate în cursa pentru Leul de Aur în 2020

Anul acesta, pentru Leul de Aur se vor bate producții precum Miss Marx, Lila in Haifa, dar și Lovers. Iată lista completă a filmelor de la Festivalul de la Veneția:

– In Between Dying

– Le Sorelle Macaluso

– The Wrold to Come

– Nuevo Orden

– Amants (LOVERS)

– Laila in Haifa

– Und Morgen die Ganze Welt

– Dorogie Tovarischi! (DEAR COMRADES!)

– Spy no Tsuma (WIFE OF A SPY)

– Khorshid (SUN CHILDREN)

– Pieces of a Woman

– Miss Marx

– Padrenostro

– Notturno

– Śniegnu Juz Nigdy nie Bedzie (NEVER GONNA SNOW AGAIN)

– The Discipline

– Quo Vadis, Aida?

– Nomadland

Memebrii juriului la Festivalul de Film de la Veneția

Anul acesta juriul Festivalului de Film de la Veneția va fi format din Cate Blanchett, la rândul său președintele cei de-a 77-a ediții a evenimentului, regizorul român Cristi Puiu și regizorul german Christian Petzold. Lor li se vor alătura și scriitorul italian Nicola Lagioia, regizoarea britanică Joanna Hogg și austriaca Veronika Franz și actrița franceză Ludivine Sagnier.

Premiile pe care juriul le va acorda anul acesta sunt: Leul de Aur pentru cel mai bun Film, Leul de Argint – Marele Premiul al Juriului şi Premiul pentru cel mai bun Regizor, Coppa Volpi pentru Cel mai bun Actor şi Cea mai bună Actriţă, precum şi premiile pentru Cel mai bun Scenariu şi Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun Debut în cariera de actor.