Financial Times: Tensiunile dintre Ponta și Băsescu au generat neliniști cu privire la domnia legii

Financial Times: Tensiunile dintre Ponta și Băsescu au generat neliniști cu privire la domnia legii
Publicația economică Financial Times a relatat, în ediția sa electronică de miercuri, despre situația din România: conflictul dintre premier și președinte, respectiv problemele create în jurul Curții...

Publicația economică Financial Times a relatat, în ediția sa electronică de miercuri, despre situația din România: conflictul dintre premier și președinte, respectiv problemele create în jurul Curții Constituționale, scriind inclusiv despre reacțiile oficialilor europeni din jurul acestora.

„O luptă pentru putere care a cauzat instabilitate politică în România s-a intensificat miercuri, alianța de guvernare a premierului Victor Ponta făcând pași spre o potențială înlăturare a președintelui Traian Băsescu,” relatează Financial Times.

„Tensiunile dintre cei doi au generat neliniști cu privire la domnia legii în țara cu 22 de milioane de locuitori, care s-a alăturat UE în 2007. A pus presiuni și asupra monedei românești, leul, pe fondul îngrijorărilor că ar putea genera probleme pentru reformele economice,” mai scrie publicația.

Financial Times scrie și că această bătălie politcă a creat neliniști pe plan internațional, dând-o ca exemplu pe Viviane Reading. Comisarul european pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie s-a declarat, marți, profund îngrijorată de recentele atacuri la independența Curții Constituționale din România.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)