Finlanda a descoperit radiații în aer. Ce spun specialiștii

Finlanda a descoperit radiații în aer. Ce spun specialiștii
sursă foto: captură YT

Cantități mici de izotopi radioactivi au fost detectați în aer, la Kotka, în sud-estul Finlandei. Conform autorităților locale,  acestea nu prezintă un risc pentru oameni iar eventualele descoperiri similare ar fi „destul de normale”, relatează Reuters.

Mici cantități de zirconiu și niobiu pot să scape în aer, de exemplu, din combustibilul de la o centrală nucleară în timpul unor lucrări de mentenanță”, au adăugat specialiștii nordici.

Concentrațiile sunt reduse și nepericuloase, conform specialiștilor

Radiațiile descoperite nu au niciun impact asupra mediului sau asupra sănătății oamenilor pentru că această concentrație este foarte redusă”, au anunțat autoritățile finlandeze specializate în energie nucleară.

În timpul colectării eșantioanelor contaminate, curenții de aer veneau spre Kotka de la est și de la sud-est.

Sursa radiației descoperite rămâne încă necunoscută

Agenția finlandeză a anunțat că nu va investiga, totuși, întâmplarea, pentru că astfel de descoperiri sunt „destul de normale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:04 - Rareș Bogdan și liderul grupului PPE, în drum spre Viena pentru „ultimul asalt” privind aderarea României la Schengen: „Ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia
11:40 - O tânără mămică a avut parte de șocul vieții sale după ce a născut. Totul s-a întâmplat de Sfântul Nicolae
11:33 - Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei
11:21 - Reacția lui Culiță Sterp la apariția informațiilor conform cărora ar fi omorât un om: „M-ați făcut criminal, asta nu o să rămână așa”. Ce măsuri va lua artistul
11:20 - Surse: România insistă pentru un vot pe aderarea la Schengen în Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Țara noastră ar putea fi primită în ciuda opoziției manifestate de Austria, într-o premieră istorică (VIDEO)
11:13 - Cine e Jenna Ortega, actrița principală din Wednesday. Detalii pe care nu le știai despre ea
10:59 - Antonio Guterres (ONU): Omenirea a devenit o armă de extincție în masă. Lăsând la o parte visurile iluzorii ale miliardarilor, nu există o Planetă B / Canada cere o țintă de 30% pentru conservarea naturii