Finlandezii sunt pregătiți pentru un eventual atac al Rusiei: „Ne-am dezvoltat în mod sistematic apărarea militară tocmai pentru acest tip de război”

Finlandezii sunt pregătiți pentru un eventual atac al Rusiei: „Ne-am dezvoltat în mod sistematic apărarea militară tocmai pentru acest tip de război”
Finlandezii sunt pregătiți pentru un eventual atac al Rusiei: „Ne-am dezvoltat în mod sistematic apărarea militară tocmai pentru acest tip de război”. Sursa Foto: Flickr.com

Șeful armatei Finlandei susține că sunt pregătiți de zeci de ani pentru un atac rusesc și țara va opune o rezistență dură în cazul în care acesta va avea loc, informează Reuters.

Finlanda, pregătită pentru un eventual atac al Rusiei

Finlanda și-a construit un arsenal substanțial, însă, în afară de echipamentul militar, a declarat generalul Timo Kivinen, un factor crucial este acela că finlandezii ar fi motivați să lupte: „Cea mai importantă linie de apărare se află între urechi, așa cum o dovedește acum războiul din Ucraina”, a declarat Kivinen într-un interviu.

De la cel de-al Doilea Război Mondial, Helsinki a menținut un nivel ridicat de pregătire militară.

„Ne-am dezvoltat în mod sistematic apărarea militară tocmai pentru acest tip de război care se desfășoară acolo (în Ucraina), cu o utilizare masivă a puterii de foc, a forțelor blindate și, de asemenea, a forțelor aeriene”, a declarat generalul Timo Kivinen.

„Ucraina a fost o îmbucătură greu de mestecat (pentru Rusia) și la fel ar fi și Finlanda”, a mai adăugat acesta.

 În anii 1940 Finlanda a purtat două războaie împotriva Rusiei, cu care împarte o graniță de 1.300 km.

Aproximativ 82% dintre respondentii la un sondaj realizat la 18 mai de Ministerul Apararii au declarat ca ar fi dispusi sa participe la apararea nationala daca Finlanda ar fi atacata, potrivit www.hotnews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe