Fiul fostului premier moldovean, Vladimir Filat, OBLIGAT să predea o jumătate de milion de lire autorităților britanice

Fiul fostului premier moldovean, Vladimir Filat, OBLIGAT să predea o jumătate de milion de lire autorităților britanice
Foto: moldova.org

Fiul fostului premier moldovean, Vladimir Filat, a intrat în vizorul autorităților britanice, după ce a plătit 1000 de lire pe zi pentru închirierea unui penthouse în Knightsbridge. Tânărul Vlad Luca Filat, care studiază la Londra, a fost astfel obligat să predea aproximativ o jumătate de milion de lire sterline, informează Agenția Națională pentru Criminalitatedin Marea Britanie.

Filat junior a vrut să achite 390.000 lire sterline pentru chiria apartamentului.

Autoritățile britanice i-au confiscat banii lui Vlad Luca Filat pentru că el nu a putut demonstra proveniența acestora.

Potrivit HSBC, conturile și cheltuielile studentului au fost finanțate prin depozite de la mari companii cu sediul în Turcia și Insulele Cayman.

De altfel, după ce s-a mutat la Londra, fiul fostului premier moldovean a avut un stil de viață extravagant și a cheltuit sume mari de bani pe produse și servicii de lux. Vlad Luca Filat a achiziționat inclusib un Bentley „Bentayga” de 200 000 de lire sterline.

Un judecător de la Curtea Magistraților din Londra a semnat ordinul de confiscare a trei conturi înghețate ale lui Vlad Luca.

Anchetatorii din Marea Britanie au bănuit că banii lui Lad Luca Filat provin din activitățile ilegale ale tatăului său.

Fostul premier al Republicii Moldova a fost condamnat în 2016 la nou ani de închisoare în dosarul furtului miliardului de dolari de la trei bănci din Moldova, sumă echivalentă cu a opta parte din PIB-ul țării.

Ultima oră