Forțele ruse avansează doar în zonele pe care le-au distrus complet, spune un înalt oficial din Lugansk: „Așa că au distrus complet întregul Novotoshkivka și l-au ocupat”

Forțele ruse avansează doar în zonele pe care le-au distrus complet, spune un înalt oficial din Lugansk: „Așa că au distrus complet întregul Novotoshkivka și l-au ocupat”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Maishev

Forțele ruse exercită o presiune intensă pe fronturile din Lugansk, cea mai estică regiune a Ucrainei, ca parte din ofensiva reînnoită a Moscovei, relatează CNN.

Regiunea Lugansk, unde se află una dintre cele două provincii separatiste ale Ucrainei, a fost scena unor bătălii intense în weekend, cu localități bombardate și chiar și cu lupte de stradă.

Armata ucraineană anunța, duminică, că va continua să consolideze estul țării, în timp ce forța rusă de invazie își duce mai departe ofensiva în inima industrială a Ucrainei, suplimentând numărul de armamente și de efective.

Șeful administrației militare regionale din Lugansk: Forțele ruse avansează doar în zonele pe care le-au distrus complet

Serhiy Hayday, șeful administrației militare regionale din Lugansk, a declarat luni pentru televiziunea ucraineană că forțele ruse distrug satele de pe linia frontului, iar apoi înaintează.

„Din punct de vedere strategic, singurul loc în care (rușii, n.r.) pot avansa este în zonele pe care le-au distrus complet. Așa că au distrus complet întregul Novotoshkivka, nu mai era niciun loc de apărat, și l-au ocupat”, susține Hayday, făcând referire la satul despre care oficialii ucraineni spun că a fost cucerit de forțele ruse pe 25 aprilie.

Această strategie a forțat trupele ucrainene să se retragă din anumite zone, astfel încât să evite pierderi masive de vieți.

„La Kreminna, am înțeles că, dacă doar ținem de teritoriu, băieții vor muri și nu va exista nicio pagubă pentru inamic, așa că ne-am regrupat și am plecat”, a continuat oficialul ucrainean.

Orașul Kreminna a fost abandonat de forțele ucrainene la jumătatea lunii aprilie.

Cea mai mare parte a Rubizhne a căzut de asemenea în mâinile invadatorilor, a recunoscut Hayday.

„Rubizhne a fost distrus foarte rău, dar nu se poate spune că au ocupat complet orașul, pentru că există linii de apărare la periferie, iar băieții noștri țin apărarea acolo și creează constant prejudicii inamicului”, a mai spus șeful administrației militare regionale din Lugansk

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit