Soldații ruși, disperați să plece de pe frontul din Ucraina: Interceptări audio despre automutilări

Soldații ruși, disperați să plece de pe frontul din Ucraina: Interceptări audio despre automutilări
Foto: Hepta - Konstantin Mihalchevskiy

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat o nouă discuție dintre un soldat rus și o femeie, în care acesta spune că e dispus chiar și să se automutileze numai să plece de pe front. De la începutul invaziei ruse, SBU a publicat mai multe discuții interceptate ale militarilor ruși cu rudele aflate acasă.

Soldații ruși, disperați să plece din Ucraina

În înregistare, soldatul rus spune că e disperat să plece de pe front și ar fi dispus chiar să se automutileze numai să nu mai fie nevoit să lupte. Femeia, care ar fi iubita lui, îl sfătuiește să se împuște în gleznă.

Femeia: Fă ceva și pleacă din Ucraina!

Soldatul rus: M-aș ascunde să-mi trag una în mână. Și le spun apoi că m-a atins un fragment. Sau să-mi tai piciorul? Să folosesc un ciob sau un ciocan?

Femeia: Rănește-te, fă ceva și pleacă de acolo! Trebuie să te întorci viu acasă… Trage-ți un glonț în gleznă!

Soldatul rus: Nu va funcționa…

FSB nu mai are bani pentru înmormântarea soldaților ruși

Autoritățile ucrainene au estimat că peste 23.000 de militari ruși au fost uciși de la începutul invaziei pe teritoriul lor.

Pierderile logistice ar fi, printre altele, de peste 2.400 de vehicule blindate, peste 150 de elicoptere, peste 1.000 de tancuri, opt nave și aproape 200 de avioane.

În acest context, Serviciul Federal de Securitate al Rusie (FSB) a cerut o creștere cu 17% a finanțărilor pentru înmormântarea militarilor ruși trimiși pe frontul din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe