Fost oficial de la Casa Albă: Trump a fost testat pozitiv Covid-19 înaintea primei dezbateri cu Biden

Fost oficial de la Casa Albă: Trump a fost testat pozitiv Covid-19 înaintea primei dezbateri cu Biden
Fostul președinte al SUA, Donald Trump / Foto: Hepta.ro

Fostul președinte al SUA Donald Trump a fost testat pozitiv pentru Covid-19 cu trei zile înainte de a urca pe scenă pentru a participa la prima dezbatere prezidențială împotriva lui Joe Biden și cu aproximativ o săptămână înainte de a anunța un alt test pozitiv pe Twitter, a dezvăluit fostul oficial de la Casa Albă, Mark Meadows, în noua sa carte, ridicând noi întrebări despre potențialele riscuri de siguranță cu care se confruntă participanții la angajamentele lui Trump și la prima dezbatere prezidențială de la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut.

Donald Trump, testat pozitiv înainte de prima dezbatere prezidențială

The Guardian, citând viitoarea carte a fostului șef de personal al Casei Albe, Mark Meadows, a raportat că Trump a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe 26 septembrie. Meadows scrie că ambii candidați trebuiau să testeze negativ cu 72 de ore înainte de începerea dezbaterii, dar a adăugat că „nimic nu îl va împiedica pe [Trump] să ajungă acolo”.

Trump a fost informat despre testul pozitiv în timp ce se afla la bordul Air Force One și în drum spre un miting în Middletown, Pennsylvania.

Cu toate acestea, Meadows observă că unele dintre preocupările au fost atenuate odată ce proba a fost retestată folosind un test rapid de antigen care a dat un rezultat negativ.

Prima dezbatere prezidențială a avut loc pe 29 septembrie — Trump și-a anunțat infecția cu Covid-19 pe 2 octombrie și a fost internat o zi mai târziu.

La acel moment, secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat pentru Fox News că anunțul lui Trump a venit la o oră de la primirea testului pozitiv.

Cum a  reușit Trump să intre la dezbatere

El precizează că, după primul test covid-19, realizat cu un ”model vechi”, un al doilea test a fost efectuat cu un sistem mai recent şi considerat ”mult mai precis” – modelul ”Binax”. Rezultatul a fost, de acea dată, negativ.

Fostul şef de cabinet dă asugurări că Trump, la acea vreme în vârstă de 74 de ani, i s-a părut mai obosit decât de obicei înaintea dezbaterii cu Joe Biden, în vârstă de 77 de ani atunci.

Miliardarul a sosit prea târziu pentru a face un test la faţa locului, potrivit jurnalistului care a moderat dezbaterea celor doi candidaţi la preşedinţie.

Ultima oră
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
00:00 - Florin Cîțu a susținut că decizia renunțării la certificatul verde COVID la locul de muncă i-a aparținut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp