Fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright: „Vladimir Putin trăiește într-o lume paralelă”

Fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright: „Vladimir Putin trăiește într-o lume paralelă”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, „trăiește într-o lume paralelă”, a declarat fostul secretar de stat american Madeleine Albright, într-un interviu acordat agenției de presă Delfi, informează Agerpres.

„Sunt uluită de propaganda rusă, care amintește de vremurile Uniunii Sovietice și de apogeul războiului rece. Este o mare greșeală când șeful statului își minte cetățenii și statele vecine. Felul în care Vladimir Putin tratează capacitatea oamenilor săi de a gândi în secolul al XXI-lea mă uluiește”, a declarat Albright.

În opinia fostului secretar de stat american, o astfel de strategie nu are prea multă viziune, iar Putin își duce țara într-o direcție îngrijorătoare.

„E periculos ca un șef de stat să spună lucruri inventate. Am spus de mai multe ori că sunt șocată de opinia lui că destrămarea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare tragedie a secolului XX. Cum poate el să afirme acest lucru dacă în secolul XX au fost două războaie mondiale, în timpul cărora au murit milioane de ruși?! Se pare că el trăiește într-o lume paralelă. Îmi este milă de locuitorii Rusiei, care merită un lider mai bun’, a spus Madeleine Albright.