Fostul secretar general al NATO, despre eforturile diplomatice ale lui Emmanuel Macron privind războiul din Ucraina: „Declarații dezastruoase și profund dăunătoare”

Fostul secretar general al NATO, despre eforturile diplomatice ale lui Emmanuel Macron privind războiul din Ucraina: „Declarații dezastruoase și profund dăunătoare”
Sursa Foto: Hepta.ro

Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a criticat dur eforturile diplomatice ale președintelui francez Emmanuel Macron în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Anders Fogh Rasmussen critică dur atitudinea lui Macron privind războiul din Ucraina

Potrivit acestuia, Emmanuel Macron a păstrat o linie deschisă cu liderul de la Kremlin, cu apeluri telefonice directe chiar și după invazia Ucrainei, și a avertizat împotriva „umilirii” Rusiei, informează Reuters.

„Macron ne-a uimit la începutul crizei cu declarația sa, cel puțin unică și critică, potrivit căreia Putin nu ar trebui să fie umilit și a oferit o rampă de ieșire. Astfel de declarații au fost dezastruoase și profund dăunătoare”, a transmis Anders Fogh Rasmussen.

Emmanuel Macron: Rusia trebuie să înțeleagă acum că nu-și poate impune voința prin mijloace militare

Președintele francez și-a reiterat convingerea că liderii mondiali trebuie să mențină dialogul cu Rusia într-un discurs ținut în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite. De asemenea, Macron a menționat că va discuta din nou cu Vladimir Putin în zilele următoare pentru a aborda situația de siguranță legată de reactoarele nucleare situate în zonele de război din Ucraina.

Liderul francez a susținut că discuțiile de pace pot funcționa doar dacă „suveranitatea Ucrainei este respectată, teritoriul său este eliberat și securitatea sa este protejată”.

„Rusia trebuie să înțeleagă acum că nu-și poate impune voința prin mijloace militare”, a mai transmis acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe