Zelenski, către Macron: Eforturile diplomatice trebuie continuate „pentru a obţine de la Rusia condiţiile necesare desfăşurării unei operaţiuni umanitare”

Zelenski, către Macron: Eforturile diplomatice trebuie continuate „pentru a obţine de la Rusia condiţiile necesare desfăşurării unei operaţiuni umanitare”
Eforturile diplomatice trebuie continuate „pentru a obţine de la Rusia condiţiile necesare desfăşurării unei operaţiuni umanitare”. Foto: captura video.

Volodimir Zelenski i-a solicitat, vineri, omologului său francez, Emmanuel Macron, să intervină pe lângă președintele rus pentru a înceta focul la Mariupol. Cei doi șefi de stat au avut o discuție telefonică pe tema situației de urgență a locuitorilor rămași în Mariupol.

Mariupolul este unul dintre cele mai afectate orașe din Ucraina. Rușii nu încetează să-l bombardeze. Cucerirea acestuia va permite crearea unui coridor terestru între Crimeea și alte regiuni controlate de ruși, potrivit Digi24.

Zelenski l-a încurajat pe Macron să „continue eforturile diplomatice”

Într-o postare pe Twitter, Zelenski subliniază că „iniţiativa franceză privind deschiderea unor coridoare umanitare la Mariupol trebuie să fie pusă în practică”.

Președintele ucrainean i-a solicitat lui Emmanuel Macron să „continue eforturile diplomatice pentru a obţine de la Rusia condiţiile necesare desfăşurării unei operaţiuni umanitare de către organizaţii internaţionale competente”.

Franța va depune eforturi pentru a se ajunge la o încetare a focului

Președintele francez „şi-a reafirmat hotărârea de a depune eforturi pentru a se ajunge la o încetare a focului care să permită evacuarea persoanelor care doresc să plece din Mariupol în orice direcţie şi-ar dori şi care să permită intrarea în oraş a unui ajutor umanitar adecvat”.

De asemenea, șeful de stat a promis că Franța va continua să acorde „sprijinul său politic, militar, economic şi umanitar” pentru Ucraina și a reiterat „hotărârea Franţei de a apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)