Francois Hollande: Vom efectua zboruri de recunoaștere deasupra Siriei (VIDEO)

Francois Hollande: Vom efectua zboruri de recunoaștere deasupra Siriei (VIDEO)
Foto: rfi.ro

Președintele francez Francois Hollande, a declarat luni, că Franța a decis să efectueze zboruri de recunoaștere deasupra Siriei pentru a pregăti atacurile aeriene asupra grupării jihadiste Stat Islamic, informează B1 TV.

Decizia președintelui vine în contextul crizei imigranților.

„Terorismul are un rol important în aceste crize. Cel mai bun exemplu este Statul Islamic, care prin atacurile pe care le comite determină mii de familii să fugă.
Responsabilitatea mea este să mă asigur că suntem informați cu privire la amenințările care pot veni asupra Franței. Am decis să efectuăm zboruri de recunoaștere deasupra Siriei. Parlamentul va fi informat asupra acestei decizii”
, a spus Francois Hollande.

În prezent, Franța participă la misiuni împotriva Stat Islamic în Irak, în contextul în care Bagdadul a cerut ajutor internațional pentru lupta împotriva jihadiștilor.

Schimbarea de strategie a președintelui francez nu a fost primită cu entuziam în rândul analiștilor.

„Este, mai presus de toate, un gest politic, iar pe fundal este mesajul: priviți, facem ceva”, a declarat fostul general francez Jean-Claude Allard.
Pe de altă parte, Myriam Benraad, de la Centrului de Cercetare Internațională  (CERI) în Paris, a declarat: „Este un răspuns direct la acest dezastru, dar vine un pic mai târziu, iar loviturile aeriene nu sunt suficiente pentru a rezolva această problemă.”

Inițiativa lui Hollande vine într-un moment de îngrijorare crescândă în Occident în urma unor rapoarte care relevă că Rusia și-a consolidat poziția militară în Siria.
Secretarul de stat american, John Kerry a precizat că “dacă astfel de rapoarte au fost corecte, aceste acțiuni ar putea escalada în continuare conflictul și ar duce la o mai mare pierdere de vieți nevinovate, la creșterea fluxurilor de refugiaț”, a declarat acesta.

Francois Hollande: Vom efectua zboruri de recunoaștere deasupra Siriei