Franța: Cutremur cu magnitudinea de 4 grade, provocat de activitatea umană

Franța: Cutremur cu magnitudinea de 4 grade, provocat de activitatea umană

Orașul Strasbourga fost afectat de un cutremur cu magnitudinea de 4 grade. Acesta a survenit la câteva luni după oprirea unui proiect geotermal în nordul oraşului. Acesta seism a fostclasat drept ”indus” de către reţeaua naţională franceză de supraveghere seismică Renass, adică cauzat de o activitate umană, relatează AFP.

Un al doilea cutremur, de magnitudinea 2 a fost înregistrat cinci minute mai târziu la nord deStrasbourg, în apropierea comuneiLa Wantzenau.

Departamentul de Analiză şi Supravegherea Mediului din cadrul Comisariatului Energiei Atomice şi Energiei Alternative (CEA-Dase) a anunţat că primul seism a avut o magnitudine de 4,3 şi epicentrul la nord-vest deStrasbourg.

Un proiect geotermal de adâncime a fost dezvoltat până în decembrie la nord deStrasbourg, în zona comunelorVendenheim şi Reichstett, care se învecinează cu La Wantzenau.

Prefectura dinBas-Rhin a anunţat la 7 decembrie oprirea dfinitivă a proiectului, după o serie de seisme mai mult sau mai puţin intense, inclusiv unul de magnitudinea 3,5, clasate drept ”induse” deRenass.

Iniţiatorul proiectului,Fonroche Géothermie, a recunoscut că activităţile sale se află la originea anumitor seisme.