Franța extinde utilizarea certificatului COVID-19 și pentru accesul la baruri sau restaurante. Zeci de mii de francezi au protestat împotriva măsurii

Franța extinde utilizarea certificatului COVID-19 și pentru accesul la baruri sau restaurante. Zeci de mii de francezi au protestat împotriva măsurii
Restaurant, fără clienți. Sursa foto: Pixabay

Parlamentarii francezi au aprobat extinderea cerințelor pentru certificatele de sănătate COVID la baruri și restaurante în primele ore ale zilei de luni.

Permisul de sănătate – care atestă faptul că titularul a fost fie vaccinat, testat negativ în ultimele 48 de ore sau s-a recuperat de boală în ultimele șase luni – a fost obligatoriu în Franța de săptămâna trecută pentru a vizita locuri de agrement și culturale, scrie euronews.

Legea prevede însă utilizarea sa extinsă la baruri și restaurante la începutul lunii august. De asemenea, face ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie pentru profesioniștii din domeniul sănătății.

Cu toate acestea, nu va fi necesar pentru accesul în centrele comerciale, așa cum a planificat inițial guvernul. Parlamentarii au lucrat, de asemenea, la un amendament care stipulează că va trebui să voteze din nou dacă guvernul dorește să extindă utilizarea după 15 noiembrie.

Votul a avut loc la doar o zi după ce zeci de mii de oameni au protestat în toată Franța împotriva extinderii permisului de sănătate și a vaccinării obligatorii pentru anumite profesii.

A fost al doilea weekend consecutiv în care mii de oameni s-au adunat pe stradă împotriva deciziei guvernului de a face obligatoriu permisul de sănătate pentru a avea acces la restaurante, baruri și alte unități culturale.

Noua măsură a fost anunțată la începutul acestei luni de către președintele Emmanuel Macron, în încercarea de a spori vaccinările, deoarece țara se luptă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Între timp, la Londra, Marea Britanie, sute de oameni s-au adunat în centrul orașului, demonstrând împotriva planurilor privind introdcerea pașaportului de vaccinuri.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”