Franţa intenţionează să interzică utilizarea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante

Franţa intenţionează să interzică utilizarea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franţa intenţionează să interzică utilizarea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante. Sursa Foto: Flickr.com

Potrivit unui decret publicat joi, Franța vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele alimentare pe bază de proteine ​​vegetale, în efortul de a preveni confuzia în ceea ce privește alternativele la carne, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Franța își propune să interzică denumirea de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante

Franța este prima țară din Uniunea Europeană care a luat astfel de măsuri. Piața produselor alimentare care arată ca și cum ar conține carne, dar sunt de fapt făcute din plante, a crescut semnificativ în ultimii ani.

Acest lucru a atras investiții semnificative din partea marilor grupuri din industria agroalimentară, care consideră că vor profita de tendinţa de trecere la alimentaţia sănătoasă.

Nu va fi posibilă utilizarea unei terminologii specifice sectorului, asociată în mod tradiţional cu carnea şi peştele, pentru a desemna produse care nu au legătură cu sectorul animal”, se arată în decretul oficial.

De asemenea, Asociaţia Industriei Cărnii din Franţa, Interbev, a acceptat implementarea unei legi care a fost adoptată iniţial în anul 2020.

Această prevedere este primul pas pe teritoriul francez, un pionier în protejarea denumirilor sale, care ar trebui extinsă la nivel european”, a apreciat Asociaţia, într-un comunicat de presă.

Curtea Europeană de Justiţie a interzis deja expresii precum „lapte de soia” şi „brânză vegană”, hotărând că termeni precum lapte, smântână, unt, brânză şi iaurt nu pot fi utilizaţi pentru produse care nu sunt lactate.

Cu toate acestea, termenul „burger” va putea fi folosit în continuare, pentru că acesta nu se referă în mod specific la carne, potrivit unui purtător de cuvânt de la Interbev.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)