Franța: Se vor efectua teste rapide de screening pentru depistarea Covid-19 pe aeroporturi din 7 noiembrie

Franța: Se vor efectua teste rapide de screening pentru depistarea Covid-19 pe aeroporturi din 7 noiembrie
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Testele de screening obligatorii și rapide pentru depistarea COVID-19 vor fi realizate începând cu data de 7 noiembrie pe aeroporturile din Franța pentru persoanle care vin din alte țări,cu excepția celor care vin din statele europene.

Reprezentanții au solicitatrealizareala scară largă testelor de screening COVID-19 în aeroporturi pentru a evita măsurile de carantină, dincauza situației cu care se confruntă companiile aeriene, potrivit Hotnews.ro.

„Vom stabili începând cu 7 noiembrie în aeroporturi un test obligatoriu de screening pentru pasagerii din toate țările lumii, cu excepția statelor europene”, a explicat ministrul TranzițieiBarbara Pompili.

„Călătorii vor fi testați la sosire și vor avea rezultatul câteva zeci de minute mai târziu, cu excepția cazului în care înainte de plecare au efectuat un test PCR la mai păuțin de 72 de ore”, a mai adăugat aceasta.

Testele antigenice nu necesită analize de laborator, iar rezultatul este aflatîn 10-30 de minute.

Franța, nou record al cazurilor de Covid-19

Franța a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 52.518 noi cazuri.

Peste 25.000 de bolnavi de coronavirus sunt internați în spitalele din Franța, iar cifrele îngrijorătoare au impus un nou lockdown, de vineri.

Numărul deceselor din Franța a ajuns la 416, luni. Bilanțul total a sărit de 37.000 de morți.