Franţa și-a deschis campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru toţi adulții

Franţa și-a deschis campania de vaccinare anti-COVID-19 pentru toţi adulții
Ministrul francez al Sănătății vaccinează anti-COVID un bărbat. Sursă foto: Hepta - Thomas Padilla/Pool/Bestimage

Toată populaţia adultă din Franța este, de luni, eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19. Criteriile de vârstă şi cele asociate stării de sănătate au fost eliminate pentru a crește ritmul imunizării. În paralel, restricțiile sunt treptat ridicate.

Toți adulții din Franța, eligibili pentru vaccinarea anti-COVID-19

Până acum, francezii din grupa de vârstă 18 – 49 de ani reprezentau ultima categorie de rezidenţi care se puteau înscrie la vaccinare.

Rezervările au început acum patru zile, ele devenind disponibile treptat pe platformele specializate. Administratorii Doctolib, principala platformă, se așteaptă deja ca aceasta să nu răspundă tuturor cererilor din cauza „numărului încă limitat de doze de vaccinuri, în special pentru vaccinurile Pfizer şi Moderna”.

„28 de milioane de adulți sunt eligibili la vaccinare şi sunt încă nevaccinați, pentru o medie de 500.000 de rezervări disponibile în fiecare zi”, au mai precizat aceștia, potrivit AFP.

Până acum, 25.315.595 de francezi au primit cel puţin o doză de vaccin, adică 37,8% din populaţia totală şi 48,2% din populaţia majoră. 10.742.886, adică 16% din populaţia totală şi 20,5% din populaţia majoră, au primit ambele doze.

Guvernul francez şi-a propus să vaccineze cu cel puţin o doză 30 de milioane de rezidenţi până pe 15 iunie.

Ultima oră
23:02 - Lucian Viziru a primit diagnosticul din partea medicilor. Ce s-a descoperit la RMN (VIDEO)
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)