Gabriela Firea susține că alegerile locale trebuie repetate: „Dacă organizam noi scrutinul de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă”

Gabriela Firea susține că alegerile locale trebuie repetate: „Dacă organizam noi scrutinul de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea, încă Primar General al Capitalei, a susținut, miercuri seară, că alegerile locale trebuie repetate. Social-democrata a acuzat o fraudă la vot, dând exemplul unor presupuși membri USR-PLUS, care ar fi fost filmați în timp ce „cotrobăie în sala cu sacii plini de voturi”. Firea a mai spus că dacă PSD ar fi organizat alegerile „de o asemenea manieră penală”, toată lumea ar fi protestat. În consecință, ea solicită repetarea scrutinului. Gabriela Firea a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei în favoarea lui Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS. „Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare”, a explicat ea, marți seară.

Gabriela Firea acuză „maniera penală” de organizare a alegerilor și cere repetarea scrutinului

Miercuri seară, candidata social-democrată la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a cerut repetarea alegerilor locale, susținând că scrutinul de duminică a fost organizat de Guvernul PNL „de o manieră penală”.

Ea a postat pe Facebook capturi de ecran de la Antena 3, post TV care prezenta o știre conform căreia presupuși membri USR-PLUS „umblă la buletinele de voturi, strânse în saci, într-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripţie a Sectorului 1”. Antena 3 a prezentat și imagini de pe camera de supraveghere în care ar apărea presupușii membri USR-PLUS.

„Noaptea ca hotii! Imagini socante! Frauda dovedita! Membri USR-Plus cotrobaie in sala cu sacii plini cu voturi. Si chiar iau saci si îi scot din sala. Daca organizam noi alegerile de o asemenea maniera penala, era toata lumea in strada! Lucrurile nu pot ramane asa! Trebuie informate toate organismele internationale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

La nicio oră de la publicare, mesajul este intens dezbătut. Însă unele dintre comentarii sunt publicate de pe conturi false:

Gabriela Firea contestă rezultatul alegerilor din București: „Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare”

Potrivit datelor parţiale centralizate de Biroul Electoral Central, până miercuri, la ora 10.30, după numărarea a 98,27% dintre voturi, Nicuşor Dan, candidatul independent susţinut de PNL şi USR PLUS, a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42,79% dintre voturile valabile exprimate. Candidatul PSD Gabriela Firea, actualul Primar General al Capitalei, a obținut 37,98%.

Însă Gabriela Firea pune la îndoială acest rezultat.

„Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare. În multe secții s-au defectat tabletele STS și mult timp nu au funcționat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secția de votare. Aceste imagini pot fi analizate și se poate vedea ce s-a întâmplat în secțiile de votare. Supraveghetorii noștri au fost marginalizați, îndepărtați de la masă”, a declarat Firea, marți seară, la România TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe