"Garantez pentru onestitatea și corectitudinea intențiilor mele": Iată scrisoarea pe care oligarhul Plahotniuc i-a trimis-o președintelui Timofti (FOTO)

"Garantez pentru onestitatea și corectitudinea intențiilor mele": Iată scrisoarea pe care oligarhul Plahotniuc i-a trimis-o președintelui Timofti (FOTO)
Foto: actualitati.md

După ce, miercuri, președintele moldovean Nicolae Timofti a respins candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru pe motiv că asupra acestuia ar exista suspiciuni de integritate, joi, omul de afaceri i-a scris personal o scrisoare președintelui țării, notează today.md.

În document, Plahotniuc îl asigură pe Timofti că suspiciunile sunt neîntemiate.

„Eu vreau să vin cu o asigurare suplimentară în fața Dumneavoastră, pentru a garanta onestitatea și corectitudinea intențiilor mele și ale majorității parlamentare absolute”, se menționează în scrisoarea lui Plahotniuc.


 

Republica Moldova, Nicolae Timofti, a refuzat nominalizarea oligarhului Vlad Plahotniuc la funcția de premier.Acesta a invocat ca motiv o hotărâre din 2013 a Curții Constituționale, care spune că asupra persoanelor care candidează la funcția de prim-ministru nu trebuie să planeze suspiciuni de corupție. Iar numele lui Vlad Plahotniuc apare în foarte multe scandaluri din Republica Moldova legate de spălări de bani sau privatizări ilegale şi în consecinţă nu respectă criteriile de integritate. (Detalii AICI)

Oamenii s-au bucurat că Plahotniuc a fost respins ca premier și au dansat în Piața Marii Adunări Naționale (VIDEO)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:10 - Universitatea din București, reacție la noile acuzații de plagiat aduse ministrului Sorin Cîmpeanu: E necesară o analiză realizată de îndată de instituțiile statului. Condamnăm orice acțiune care încalcă etica și integritatea academică
17:03 - O coaliție anti-migrație câștigă alegerile în Italia. Românii, în pericol să fie trimiși acasă?
16:58 - Un tânăr mobilizat de Putin în Ucraina și-a dat foc pentru că „nu vrea să se ducă pe front”
16:54 - Litoralul românesc, o dezamăgire și în acest an / Pe ce loc se află acesta în topul destinațiilor de care turiștii nu au fost mulțumiți
16:46 - Deputații au votat majorarea salariilor pentru primari și alți aleși locali. „Îmbuibare e cuvântul de ordine al acestei dezbateri”
16:38 - Şoferii plătesc o avere pe poliţele RCA după noile scumpiri. Care sunt cei șapte asiguratori autorizați de ASF
16:26 - Joe Biden vrea o Americă mai sănătoasă și le va cere americanilor să renunțe la fast food
16:23 - Cum se desfășoară „referendumurile” orchestrate de Kremlin în Herson: Locuitorii acuză că rușii îi iau cu forța de pe stradă și îi obligă să voteze
16:22 - ISW: Kremlinul nu-i mai poate ține sub control pe rușii care fug de mobilizare / Rusia va începe recrutarea forțată a ucrainenilor din teritoriile ocupate, pentru ca aceștia să lupte împotriva propriei lor țări
16:18 - Întâlnire incredibilă între Florin Piersic și Gică Hagi: „Mă duci, te rog, până la el?”