George Soros s-a răzgândit. În ce va investi miliardarul

George Soros s-a răzgândit. În ce va investi miliardarul

Miliardarul american George Soros vrea să scoată bani şi din tranzacţionarea monedelor virtuale.
Deşi el a afirmat în ianuarie că aceste monede sunt o bulă speculativă, compania familiei sale, Soros Fund Management, care administrează active de 26 de miliarde de dolari, intenţionează să tranzacţioneze criptomonede.

Adam Fisher, care coordonează macroinvestiţiile companiei Soros Fund Management, a obţinut în ultimele luni aprobările interne pentru a tranzacţiona monede virtuale, dar nu a făcut încă plasamente, potrivit unor persoane apropiate situaţiei citate de Bloomberg.
Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze.

Miliardarul american a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că monedele digitale nu pot funcţia ca nişte monede reale din cauza volatilităţii lor ridicate. Soros nu a anticipat însă scăderea acestora, pe care unii analişti au prognozat-o la momentul respectiv.
„Atâta timp cât dictaturile sunt în creştere, rezultatele vor fi diferite, pentru că liderii ţărilor respective vor recurge la bitcoin pentru a-şi crea un cuib în străinătate”, a spus Soros pe 25 ianuarie, conform news.ro.
Între timp, bitcoin s-a depreciat cu 41%, iar unii investitori pun sub semnul întrebării avantajele aduse de tranzacţiile cu moneda virtuală.

George Soros a investit deja, în mod indirect, în criptomonede. În trimestrul patru, compania sa a constituit o participaţie la Overstock.com, devenind al treilea cel mai mare acţionar la compania de comerţ electronic cu discount. În august 2017, Overstock.com a devenit primul retailer important care acceptă monede digitale. Compania a mai planificat să înfiinţeze o platformă de tranzacţionare a criptomonedelor şi să ofere monede digitale care să fie tranzacţionate pe platforma respectivă.
În martie, Overstock.com a anunţat că autorităţile americane investighează platforma propusă spre înfiinţare. Acţiunile companiei au scăzut cu 40% în urma anunţului.