George Soros: O economie în criză este ca o maşină care derapează

George Soros: O economie în criză este ca o maşină care derapează
Miliardarul George Soros a comparat, duminică, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, economia mondială, aflată într-un moment de criză, cu o maşină care derapează, explicând că într-o astfel de...

Miliardarul George Soros a comparat, duminică, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, economia mondială, aflată într-un moment de criză, cu o maşină care derapează, explicând că într-o astfel de situație volanul trebuie întors în direcţia alunecării pentru redobândirea controlului.

Ceea ce este păcat este că nu am înţeles cu adevărat funcţionarea pieţelor financiare. Am introdus instrumente financiare complexe, am inventat produse derivate, dar nu înţelegem încă efectele pe care le pot avea„, a spus finanţistul în vârstă de 82 de ani.

Când o maşină derapează, volanul trebuie întors în aceeaşi direcţie cu cea a alunecării, pentru a recăpăta controlul”, a adăugat Soros, citat de rawstory.com.

Miliardarul spune însă că a sosit vremea unei schimbării a direcţiei, pentru ca economia să revină la creştere.

Aţi recăpătat controlul, iar acum trebuie să schimbaţi direcţia„, a arătat Soros, afirmând că prima fază a acestei manevre practic s-a încheiat, dar a doua fază nu a început încă, momentul declanşării fiind dificil de ales.

Urmăriți B1TV.ro și pe