Germania: 5 copii, găsiți morți într-o locuință. Mama lor a încercat să se sinucidă / Expert: Femeile care acționează așa proiectează asupra celor mici propriile suferințe și cred că astfel îi salvează (VIDEO)

Germania: 5 copii, găsiți morți într-o locuință. Mama lor a încercat să se sinucidă / Expert: Femeile care acționează așa proiectează asupra celor mici propriile suferințe și cred că astfel îi salvează (VIDEO)
Foto: DPA Images / Marcel Kusch

Cinci copii au fost găsiți morți într-o locuință din orașul german Solingen, lângă Düsseldorf. Potrivit unor rapoarte, decesele ar fi survenit în urma ingerării unor medicamente, ipoteză pe care polițiștii o iau în calcul. Mama copiilor nu poate fi interogată deoarece a încercat să se sinucidă, iar acum se află în stare gravă la spital. Unul dintre ceilalți copii ai femeii a supraviețuit și e în grija rudelor. Nu se știe dacă a fost martor la teribilele evenimente. Experții cred că femeia a trăit un profund sentiment de neputință și lipsă de perspectivă și, probabil, a fost lăsată singură. Herbert Reul, ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia, s-a arătat vizibil tulburat de această tragedie.

Cinci copii, găsiți morți într-o locuință din orașul german Solingen

Polițiștii germani au deschis o anchetă după ce o femeie a anunțat că cinci dintre nepoțeii ei sunt morți. Trupurile copilașilor au fost găsite în locuința familiei din orașul Solingen. Este vorba despre trei fete de 1, 2 și 3 ani și doi băieți de 6 și 8 ani, notează Deutsche Welle.

Stefan Weiand, purtător de cuvânt al poliției, a declarat că deocamdată nu se cunoaște cu certitudinea cauza morții celor cinci, aceasta urmând a fi stabilită prin investigații și autopsii. Potrivit unor rapoarte, însă, decesele ar fi survenit în urma ingerării unor medicamente.

Prin urmare, anchetatorii iau în calcul această ipoteză.

Mama copiilor, în vârstă de 27 de ani, nu poate da explicații deoarece a încercat să se sinucidă, sărind în fața unui tren. Ea e internată în spital cu răni grave.

„O vom interoga pe mamă, când și dacă acest lucru va fi posibil. Nu știm cu precizie ce s-a întâmplat, doar că este vorba despre o situație foarte tragică”, a mai declarat Weiand.

Nici vecinii nu-și pot explica ce anume s-a întâmplat.

Unul dintre copiii femeii, un băiat de 11 ani, a supraviețuit și e acum în grija rudelor.

Germania: 5 copii, găsiți morți într-o locuință. Mama lor a încercat să se sinucidă

Ministrul Herbert Reul: Drama familiei din Solingen mă umple de o mare tristețe

Herbert Reul, ministrul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia, s-a arătat cu adevărat mișcat de această tragedie.

„Drama familiei din Solingen mă umple de o mare tristețe și nu pot decât să trimit gândurile și rugăciunile mele către cei cinci copii care au fost luați de pe această lume mult prea devreme”, a declarat ministrul.

Expertul Axel Petermann, despre posibilele cauze ale acestei tragedii

Axel Petermann, expert criminalist, a declarat pentru Bild că, probabil, femeia s-a simțit neputincioasă, lipsită de perspectivă și neajutorată. El a mai spus că ar trebui aflat dacă mama a fost lăsată singură de tatăl sau tații copiilor.

Petermanna mai afirmat că, în marea majoritate a acestor tragedii, tații sunt cei care recurg la astfel de gesturi, nu mamele: „Eu unul cel puțin nu am mai văzut niciodată așa ceva”.

Axel Petermann consideră că mamele care procedează astfel proiectează asupra copiilor propriile suferințe și se gândesc că dacă le iau viețile, practic îi scutesc de durerile sufletești.