Germania, devastată de inundații. 70 de persoane sunt date dispărute, iar aproximativ 60 de cetățeni și-au pierdut viața (GALERIE FOTO)

Inundații devastatoare în Germania / Foto: Hepta.ro

Germania se confruntă cu inundații catastrofale. Mai multe localități au fost luate de ape, iar 58 de persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 70 sunt date dispărute.

Vestul Germaniei este grav afectat de inundații. Viitura a făcut ravagii în Köln, Solingen și în landul Renania de Nord-Westfalia.

Potrivit The Guardian, peste 200.000 de locuințe au fost afectate de întreruperi de curent, cauzate de furtunile puternice din Germania.

Atât Germania, cât și Belgia se află sub avertizări meteo de furtuni și ploi torențiale. Astfel, pagube s-au înregistrat și în Belgia, unde 9 persoane au murit în urma inundațiilor, printre care și un minor de 15 ani.

Germania, distrusă de inundații

În Germania și-au pierdut viața 58 de cetățeni, în urma inundațiilor. Locuințele au fost grav afectate, drumurile au fost distruse, iar mai multe mașini au fost răsturnate sau luate de viitură.

Landul Renania-Palatinat este cel mai afectat de inundații. Locuitorii au fost nevoiți să se urce pe acoperișul caselor pentru a-și salva viața

Cele mai multe dintre inundațiile din Germania au fost cauzate de râul Ahr, un afluent al Rinului, ce se află la sud de Bonn.