Germania: Primarul din Ansbach anunță că 15 persoane au fost rănite în atacul comis în apropierea locului unde avea loc un festival de muzică

Germania: Primarul din Ansbach anunță că 15 persoane au fost rănite în atacul comis în apropierea locului unde avea loc un festival de muzică
Foto: bbc.com

Primarul din Ansbach, Carda Seidel, a anunțat luni că 15 persoane au fost rănite în atacul cu un dispozitiv explozibil comis duminică din apropierea locului unde se desfășura un festival de muzică, în sudul Germaniei, informează DPA, potrivit Agerpres.

Patru dintre cei 15 răniți sunt în stare gravă. Cele mai multe dintre victime au suferit răni din cauza fragmentelor de metal produse de explozie, a explicat un alt oficial al orașului.

Un bărbat s-a aruncat în aer într-un restaurant. Atentatul cu bombă a avut loc într-un local din Ansbach, în apropiere de Nuremberg. Atacatorul, care a murit în explozie, a fost la scurt timp identificat de autorităţi.

Potrivit autorităţilor, autorul atacului ar fi un refugiat sirian în vârstă de 27 de ani, care ceruse de curând azil în Germania. Detalii cutremurătoare au ieşit la iveală despre acesta. Individul ar fi avut probleme psihice și fusese internat, în trecut, într-o clinica de psihiatrie.

Este al treilea incident grav petrecut în Germania în decurs de doar trei zile. Vineri seara, David Ali Sonboly, de 18 ani, a deschis focul într-un centru comercial din Munchen, ucigând nouă oameni. El s-a sinucis imediat după atac.

Și duminică, un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a omorât o femeie cu o maceta și a rănit alte două persoane, în orașul Reutlingen din sudul Germaniei, înainte de a fi imobilizat și arestat.