Germania va furniza Ucrainei cel mai modern sistem de apărare antiaeriană pe care îl deține

Germania va furniza Ucrainei cel mai modern sistem de apărare antiaeriană pe care îl deține
În imagine: Cancelarul german Olaf Scholz. Sursă foto: Hepta - Kappeler

​​Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că Germania va furniza Ucrainei sistemul de apărare IRIS-T, cel mai modern sistem de apărare antiaeriană pe care țara îl are.

Olaf Scholz a declarat că Germania „a livrat continuu” Ucrainei de la începutul conflictului peste 15 milioane de cartușe, 100.000 de grenade și peste 5.000 de mine antitanc.

Ucraina va primi cel mai modern sistem de apărare antiaeriană al Germaniei

„Cel mai recent, guvernul a decis să livrăm cel mai modern sistem de apărare aeriană pe care îl are Germania, IRIS-T”, a spus Scholz parlamentarilor din Bundestag.

Ucraina solicită în continuare furnizarea de arme pentru a lupta împotriva armatei ruse, care în prezent urmărește să atace  în zona de est a țării.

Cancelarul Germaniei a menționat că discuțiile continuă cu partenerii Germaniei în ceea ce privește modalitățile de a înarma în continuare Ucraina.

De asemenea, Olaf Scholz a anunțat un acord cu Grecia ce are în vedere ca Atena să trimită Ucrainei blindate din epoca sovietică. Totodată, urmează să primească în schimb vehicule mai moderne din partea Germaniei, conform Hotnews.ro.

„Vom pune la dispoziţie vehicule blindate de luptă germane”, a declarat Scholz la finalul summitului european de la Bruxelles, în cadrul căruia a discutat cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Germania va avea în curând cea mai mare armată convențională din Europa

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis că Germania va avea în curând cea mai mare armată convențională din Europa, care va depăși numeric toate țările Alianței NATO.

Acesta susține că statul va aloca 100 de miliarde de euro, iar cei mai mulți bani vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea și modernizarea forțelor aeriene.

„Germania va avea în curând cea mai mare armată convențională din Europa în cadrul NATO”, a declarat Olaf Scholz. În opinia sa, această inițiativă va consolida securitatea Germaniei și a aliaților săi în blocul de apărare.

Pentru dezvoltarea forţelor aeriene sunt prevăzute 40,9 miliarde de euro, iar 19,3 miliarde de euro vor fi direcționați către dezvoltarea marinei, în special, spre achiziționarea de noi nave și submarine, potrivit Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)