Germanii, împotriva eutanasierii maidanezilor: Boicotăm produsele româneşti şi nu mai venim în vacanţă în România

Germanii, împotriva eutanasierii maidanezilor: Boicotăm produsele româneşti şi nu mai venim în vacanţă în România
Un ONG din Germania ameninţă că va boicota produsele și turismul românesc, dacă va fi adoptată legea care prevedere eutanasierea animalelor fără stăpân, anunţă green-report. Organizaţia a redactat o...

Un ONG din Germania ameninţă că va boicota produsele și turismul românesc, dacă va fi adoptată legea care prevedere eutanasierea animalelor fără stăpân, anunţă green-report. Organizaţia a redactat o scrisoare adresată autorităţilor române şi a pus la dispoziţia iubitorilor de animale posibilitatea de a o semna şi de a o trimite în nume propriu.

Scrisoarea poate fi găsită pe site-ul organizaţiei Sternenhof din Germania, care stochează datele şi trimite mesajul din partea fiecăruia.

„Urmăresc cu oroare evoluţia situaţiei din România privind permiterea uciderii animalelor fără stăpân. Prezenta lege interzice uciderea animalelor fără stăpân şi arată lumii că România se alătură angajamentelor politice şi morale ale societăţii din ziua de azi. Însă legalizarea uciderii animalelor fără stăpân va duce la eutanasierea a sute de mii de câini. Acest lucru nu se încadrează în cerinţele impuse de UE statelor membre şi trebuie tratat cu dispreţ”, se arată în scrisoarea redactată de ONG-ul german.

„Vă rugăm să păstraţi actuala formă a legii pentru protecţia animalelor şi să eliminaţi prevederile legate de eutanasierea lor. (…) Voi boicota produsele româneşti şi nu îmi voi mai petrece vacanţa în Romania, dacă veţi începe din nou să ucideţi animale fără stăpân. Daţi dovadă de raţiune şi sensibilitate”, se mai arată în scrisoare.

Membrii organizaţiei Sternenhof au protestat, vineri, în faţa Consulatului României din Munchen, faţă de tentativa autorităţilor române de a impune o legislaţie care să implice eutanasierea câinilor fără stăpân.