Gest extrem la Londra! Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat. MAE reacționează în acest caz (VIDEO)

Gest extrem la Londra! Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat. MAE reacționează în acest caz (VIDEO)

Gest de revoltă în Marea Britanie! Imigranții au ajus să plătească prețuri mari în urma votului pro-Brexit. Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie.

În acest context, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice situaţia şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie, potrivit stiripesurse.ro.

„MAE condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetăţenilor români. Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu.

În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie", informează MAE într-un comunicat.

Statul român intenționează să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare a cetăţenilor români. Mai mult, cetăţenii români sunt îndemnați să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra, în cazul unor astfel de incidente.

„Românii sunt foarte expuși pentru că au fost de-a lungul ultimilor ani au fost ținta unor campanii succesive atât din parte unor publicații importante, cât și din din partea unor lideri politici, inclusiv dintre cei care au susținut Brexitul, fructificând astfel frica de cei diferiți.

Aceste frici acum sunt dublate după această euforie a succesului care de fapt nu este un succes nici pentru Marea Britanie, care va pierde bani și oportunități de muncă”, a declarat Dan Cărbunaru, jurnalist Calea Europeană, pentru B1TV.

Gest extrem la Londra! Un magazin care aparține unor cetăţeni români a fost incendiat. MAE reacționează în acest caz

#DIRECT_ONE_s8miyd#

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis