Gest incredibil al premierului din Republica Moldova: A intrat în ședința de Guvern cu o sticlă de whiskey (VIDEO)

Gest incredibil al premierului din Republica Moldova: A intrat în ședința de Guvern cu o sticlă de whiskey (VIDEO)
Foto:realitatea.md

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a recurs la o metodă inedită de a atrage atenția membrilor guvernului asupra unei probleme importante din țara lor. Acesta a intrat în ședința de guvern de miercuri cu o sticlă de Jack Daniels.

"Am deschis un site din Republica Moldova, 999.md. Eu chiar am tipărit „short screen-uri” cum se vinde alcoolul în Republica Moldova şi nu trebuie să fii mare cercetător, aici sunt numere de telefoane, din Chişinău, la Soroca, la Cahul, Ialoveni. Tipul de alcool, preţurile cu care se vinde", a precizat Pavel Filip, potrivit Adevărul.

Gest incredibil al lui premierului din Republica Moldova: A intrat în ședința de Guvern cu o sticlă de whiskey

#DIRECT_ONE_4ce701#

Astfel, Pavel Filip le-a cerut miniștrilor să rezolve problema contrabandei cu alcool care este în floare în Republica Moldova, dezvăluind că el a putut să cumpere cu ușurință într-un experiment 10 sticle de whiskey, iar vânzătorul ar fi spus că are cantităţi nelimitate, fapt ce l-a făcut pe premier să concluzioneze că e vorba de contrabandă.

"Nu trebuie să ne ascundem după deget. Fiecare dintre dumneavoastră cred că aţi observat acest lucru când mai mergem la restaurant din ce fel de sticle se toarnă alcool. Poate sunt pe vitrină din cele cu marcă de acciz, iar în pahar se toarnă din cele fără marcă de acciză", a precizat premierul de la Chișinău.

Pavel Filip a atras atenția că dacă se va continua cu tolerarea economiei tenebre, Republica Moldova nu va fi în stare să plătească salarii şi pensii decente. Premieru a mai atras atenția asupra altor domenii în care se eludează plătirea impozitelor, precum taximetriștii și agențiile de turism.

Premierul a solicitat şefului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, conducerii MAI şi Procuraturii Generale să întreprindă măsurile necesare pentru a lichida activităţile ilegale respective.