Gimnastele americane cer FBI-ului un miliard de dolari pentru neglijență care a dus la abuzuri sexuale

Gimnastele americane cer FBI-ului un miliard de dolari pentru neglijență care a dus la abuzuri sexuale
Simone Biles depune mărturie, sursă foto: captură YT

Multipla campioană olimpică Simone Biles şi alte peste 90 de gimnaste americane au solicitat miercuri, în justiţie, un miliard de dolari din partea poliţiei federale, acuzată de „neglijenţă” în scandalul abuzurilor sexuale comise de fostul medic Larry Nassar, informează AFP, preluată de Agerpres.

Gimnastele susțin că FBI le-a trădat

„FBI ştia că Larry Nassar era un pericol pentru copii când agresiunea asupra mea a fost raportată pentru prima dată, în septembrie 2015”, a afirmat gimnasta Maggie Nichols, citată într-un comunicat al cabinetului de avocatură Manly, Stewart & Finaldi. „Eu şi celelalte victime am fost trădate de toate instituţiile care trebuiau să ne protejeze”, a spus fosta campioană olimpică McKayla Maroney, citată şi ea în comunicatul de presă, menţionând federaţia, comitetul olimpic, FBI şi Departamentul de Justiţie.

Ea i-a acuzat pe ofiţerii FBI că au „colaborat” cu Federaţia de gimnastică din SUA şi cu Comitetul olimpic american „timp de 421 de zile, pentru a ascunde aceste informaţii de public, permiţându-i lui Nassar să continue să agreseze fetele şi tinerele”. Agenţii „au comis erori numeroase şi fundamentale şi au încălcat mai multe reguli ale FBI”, conform unui raport al inspecţiei generale a Ministerului de Justiţie.

Nassar a abuzat sexual 250 de gimnaste, majoritatea minore

Nassar, sursă foto: captură YT

Larry Nassar, fostul medic al echipei feminine a Statelor Unite, în vârstă de 58 de ani, ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, după ce a primit condamnări grele în 2017 şi 2018 pentru agresiuni sexuale asupra a peste 250 de gimnaste, majoritatea minore, comise în cadrul Federaţiei de gimnastică, la Universitatea de stat din Michigan şi într-un club de gimnastică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:22 - „Bă, nu mai da în el, mă!”. Adolescent din Timiș, bătut de părinţii unui alt copil
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”