Grecia, lovită de un val de căldură. Temperaturile vor ajunge până la 41 de grade Celsius

Grecia, lovită de un val de căldură. Temperaturile vor ajunge până la 41 de grade Celsius
Sursa: pixabay

Începând de la jumătatea acestei săptămâni, un val de căldură va lovi Grecia. Temperaturile maxime vor ajunge la 40-41 de grade, anunță Serviciul naţional elen de meteorologie.

Miercuri, temperaturile vor ajunge la 38-39 de grade Celsius pe continent și 35 de grade Celsius pe insule, iar joi se anunță o creștere de până la 41 de grade. Vineri și sâmbătă, temperaturile vor scădea cu 2-3 grade, dar este așteptat un nou val de căldură pe 26 iunie, potrivit DPA.

Risc de izbucnire a incendiilor de pădure

Locuitorii din Grecia au fost sfătuiţi să poarte articole vestimentare în culori deschise, să bea multă apă şi să evite consumul de alcool.

Serviciile de pompieri au avertizat că riscurile de izbucnire a unor incendii de pădure vor creşte în perioada următoare.

Vacanță în Grecia: prețurile s-au dublat față de anul trecut

Cele mai mari diferențe de preț s-au înregistrat la mâncare, carburanți și transport. Astfel, prețurile sunt acum chiar și duble față de anul trecut, ca urmare a inflației, care a atins cotele celor de mai bine de două decenii în urmă, scrie agenția de presă Rador.

Puterea de cumpărare a scăzut substanțial, iar coșul zilnic s-a scumpit cu aproximativ 30%. Carburanții s-au scumpit cu aproape 40%. Litrul de benzină pe continent în Grecia costă 2,40 euro și în insule ajunge la 2,80 de euro, iar motorina o puteți găsi între 1,90 şi 2 euro.

Cazările s-au scumpit cu 25% sau 30% față de anul trecut, și în luna august, dacă există locuri libere de cazare, prețul va fi dublu față de celelalte luni turistice. Biletele de vapor costă cu 15-20% mai mult, dar este posibil să crească în continuare, deoarece costul lor depinde de prețul combustibililor, iar tavernele, firește, și-au adaptat și ele prețurile la inflația lunară.

Urmăriți B1TV.ro și pe