Grecia: Un turist de 21 de ani a fost tăiat în bucăți de elicea elicopterului

Grecia: Un turist de 21 de ani a fost tăiat în bucăți de elicea elicopterului
: Un turist de 21 de ani a fost tăiat în bucăți de elicea elicopterului. Foto: protothema

Un turist britanic a murit ieri într-un accident groaznic de elicopter lângă Atena, în timp ce se întorcea acasă dintr-o vacanță petrecută în Mykonos, împreună cu familia sa. Corpul său a tăiat în bucăți de elicea din spate a aeronavei.

Familia britanică se întorcea de la odihnă

Turistul se întorcea împreună cu familia din Mykonos. După ce au debarcat pe heliportul companiei, intenționau să se mute pe aeroportul Eleftherios Venizelos, să se îmbarce în avionul privat al familiei și să se întoarcă în Marea Britanie, scrie protothema.

Cele două elicoptere zburau unul în spatele celuilalt. Primul elicopter Bell 407 al companiei Superior Air, cu patru pasageri și un echipaj de un operator, a aterizat la heliportul companiei Helipad situat la capătul sălii polivalente Lolos din Spata , foarte aproape de aeroportul Eleftherios Venizelos. În al doilea elicopter care urmează, se aflau părinții tânărului de 21 de ani care și-a pierdut viața.

După aterizarea Bell 407 al companiei Superior Air, cei patru pasageri au fost scoși din zona heliportului pentru a se îmbarca în mașinile care aveau să-i ducă pe Aeroportul Eleftherios Venizelos.

Potrivit celor cunoscute până acum, tragedia s-a petrecut în momentul în care tânărul a debarcat de pe negru Bell 407 – fără să știe că o elice încă se învârtea și s-a îndreptat spre coada elicopterului, dintr-un motiv încă necunoscut.

Identitatea familiei tânărului nu este cunoscută

Fratele său și pilotul, care au fost martorii accidentului, au rămas șocați să-l vadă pe tânărul dezmembrat după ce a fost lovit de rotorul de coadă al elicopterului care era în funcțiune.

Pilotul a luat imediat legătura cu colegul său care se afla la manșa elicopterului în care erau părinții victimei, care i-a dus pe aceștia direct la aeroportul Eleftherios Venizelos.

„Cauza accidentului este în curs de investigare, dar încă este neclar de ce rotorul anticuplu din spatele elicopterului nu a fost oprit înainte ca pasagerii să coboare”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Identitatea familiei nu a fost dezvăluită de autorități. Presa britanică a menționat că aceasta este o familie extrem de bogată, întrucât călătoria lor cu cele două elicoptere din Mykonos a costat peste 17.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaeriană în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”