GREVĂ la o mare companie aeriană: SUTE de zboruri vor fi AFECTATE

GREVĂ la o mare companie aeriană: SUTE de zboruri vor fi AFECTATE

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa va fi paralizată de o nouă grevă a angajaţilor.
Şapte sindicate ale personalului navigant al Ryanair din 5 ţări – Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda – se vor afla în grevă pe 28 septembrie, fiind afectate sute de zboruri.

„Din păcate, discuţiile cu Ryanair au continuat fără a se obţine rezultate. Ne-au promis că ne vor schimba contractele conform legislaţiei naţionale până în 2022. Este prea târziu pentru noi. Vrem aceste modificări din 2019”, a declarat joi Yves Lambot, purtător de cuvânt al sindicatului belgian CNE, potrivit Agerpres.
Acesta a confirmat că mişcările de protest vor avea loc în cele 5 ţări.

Mai mult, şi piloţii italieni ai Ryanair se vor alătura grevei, conform unui purtător de cuvânt al sindicatului UILTRASPORTI.

Reprezentanţii companiei au anunţat că vor căuta să minimalizeze efectele grevei asupra pasagerilor anulând un număr redus de curse aeriene.

Italia şi Spania sunt a doua şi, respectiv, a treia mare piaţă europeană a Ryanair.

În 13 august, Ryanair s-a confruntat cu cea mai severă mişcare de protest din istoria sa de 33 de ani, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri şi aproape 400 de zboruri anulate.
Greva din august a fost declanşată de piloţii Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia, care cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor.

Compania operează 21 de rute de pe aeroporturile din România.