Guvernul american insistă pe faptul că Bashar al-Assad trebuie să renunțe la conducerea Siriei

Guvernul american insistă pe faptul că Bashar al-Assad trebuie să renunțe la conducerea Siriei
Poziția Guvernului american vizavi de necesitatea renunțării la putere a președintelui sirian Bashar al-Assad rămâne neschimbată, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf....

Poziția Guvernului american vizavi de necesitatea renunțării la putere a președintelui sirian Bashar al-Assad rămâne neschimbată, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf.

Poziția aceasta vine în ciuda remarcilor pozitive exprimate de secretarul de stat american John Kerry, cu privire la cooperarea Siriei la distrugerea armelor chimice, transmite Agerpres.

”Poziţia noastră în legătură cu preşedintele Assad rămâne aceeaşi şi anume că şi-a pierdut orice legitimitate de a conduce Siria, că depunem eforturi pentru organizarea conferinţei Geneva II, care ne-ar aduce într-un loc în care ambele părţi, de comun acord, ar alege un guvern de tranziţie în Siria”, a declarat Harf.

Aceasta a respins orice sugestie că declaraţiile lui Kerry arată o eventuală schimbare a poziţiei SUA cu privire la viitorul lui Assad, deşi a calificat decizia Damascului de a respecta rezoluţia ONU drept ”un pas înainte”.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)