Guvernul britanic ia în calcul vaccinarea anti-COVID obligatorie a studenților care vor să participe fizic la cursuri

Guvernul britanic ia în calcul vaccinarea anti-COVID obligatorie a studenților care vor să participe fizic la cursuri
Foto: Pixabay

La nivelul Guvernului britanic este luată în calcul vaccinarea anti-COVID obligatorie a studenților din Anglia care participă fizic la cursuri. Întrebată dacă analizează o astfel de măsură, Vicky Ford, ministrul Educației, nu a negat. Însă decizia Guvernului s-ar putea lovi de opoziția chiar a unora dintre parlamentarii săi.

Vaccinare obligatorie a studenților în Anglia? Măsură, analizată de Guvern

„Cred că e foarte important ca tinerii să facă un pas în față în ceea ce privește vaccinarea lor”, a susținut ministrul Educației, potrivit The Guardian.

Întrebată dacă ia în calcul ca vaccinarea să devină obligatorie pentru studenții care iau parte fizic la cursuri, Vicky Ford a răspuns: „Mereu am luat în considerare orice măsură care ne poate asigura că procesul de învățare se desfășoară în deplină siguranță pentru toată lumea. Pentru a păstra transmiterea (virusului) la minimum, esențial este să ne asigurăm că oamenii se vaccinează”.

Ministerul Educației se gândește, însă, și la piedicile în aplicarea efectivă a acestei măsuri, dat fiind că univrsitățile, la fel ca în România, se autoguvernează.

Vaccinarea obligatorie a studenților e analizată în contextul discuțiilor privind implementarea pașaportului de vaccinare, idee până acum respinsă de miniștri. Acum o săptămână, premierul britanic Boris Johnson a susținut că, de la finele lunii septembrie, acest document ar trebui să fie solicitat la intrarea în cluburi și alte spații aglomerate similare.

Întrebat despre posibilitatea introducerii unui astfel de pașaport, liderul laburist Keir Starmer a declarat că „voi analiza atent ce ne pune Guvernul în față”, dar a părut să susțină folosirea acestui document în ceea ce privește evenimentele majore. Și, de asemenea, să fie acceptată și testarea, nu doar vaccinarea.

„Ideea că ne-am putea întoarce la marile evenimente sportive fără niciun fel de măsură de protecție nu e una pe care eu să o susțin”, a declarat Starmer, punctând, totuși, că „nu vreau să văd că pașapoartele de vaccinare sunt folosite în mod curent”.

Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)