Harry și Meghan au marcat ziua de naștere a fiului lor, Archie, printr-un apel pentru acces egal la vaccinuri anti-COVID-19

Harry și Meghan au marcat ziua de naștere a fiului lor, Archie, printr-un apel pentru acces egal la vaccinuri anti-COVID-19
foto: Hepta.ro / DPA Images / Toby Melville

Ducele și Ducesa de Sussex au lansat un apel pentru acces egal la vaccinuri anti-COVID-19, chiar în ziua în care fiul lor împlinește doi anișori. Harry și Meghan le-au cerut susținătorilor lor să li se alăture „în a promova echitatea vaccinului de ziua de naștere a lui Archie”, printr-o postare pe site-ul lor, archewell.com, transmite Sky News.

Harry și Meghan, apel pentru acces egal la vaccinuri anti-COVID-19, de ziua fiului lor. Archie împlinește 2 ani

„Nu ne putem gândi la un mod mai rezonant de a onora ziua de naștere a fiului nostru”, spun cei doi.

Mulțumind publicului, au adăugat: „În ultimii doi ani, am fost profund înduioșați să simțim căldura și susținerea pentru familia noastră în cinstea zilei de naștere a lui Archie”.

„Mulți dintre voi ați donat către acțiuni caritabile în numele său și ați marcat ocazia prin a da înapoi sau prin a face un act de serviciu – totul prin bunătatea inimilor voastre”, au adăugat Harry și Meghan.

Ducele și ducesa au reclamat că, în mai multe țări în dezvoltare din diferite țări ale lumii, distribuirea efectivă a vaccinului anti-COVID-19 nici măcar nu a început.

„Nu ne vom putea recupera cu adevărat până când toată lumea, peste tot, nu va avea acces egal la vaccin”, susține cuplul.

„Vă invităm să contribuiți cu tot ce puteți – dacă aveți mijloacele necesare pentru a face acest lucru – pentru a aduce vaccinuri familiilor din cele mai vulnerabile locuri ale lumii”, se arată în același apel.

Inclusiv membrii familiei regale britanice i-au urat „la mulți ani” lui Archie. În mesajul lor, Prințul William și Ducesa de Cambridge au postat și o fotografie de la botezul lui Archie, din iulie 2019.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a făcut micuțului o urare similară.

Prințul Charles și soția sa, Ducesa de Cornwall, au distribuit o fotografie făcută de Chris Allerton, cu Harry, Meghan și fiul lor la botez.