Hollande, primul discurs după tragedie: De acum vom arăta o forță reală și acțiune militară în Siria și Irak. Franța mereu va fi mai puternică decât fanaticii care vor să o lovească astăzi (VIDEO)

Hollande, primul discurs după tragedie: De acum vom arăta o forță reală și acțiune militară în Siria și Irak. Franța mereu va fi mai puternică decât fanaticii care vor să o lovească astăzi (VIDEO)

UPDATE: Bilanțul atacului a ajuns la 80 de morți, informează The Telegraph.

Președintele Francois Hollande a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a confirmat că 77 de oameni, inclusiv copii, au murit. Acesta a precizat că starea de urgență va fi prelungită și că vor fi depuse mai multe eforturi în Siria și Irak ”împotriva celor care ne lovesc chiar pe pământurile noastre”.

”Am asistat la o violență extremă și este evident că trebuie să facem totul pentru a lupta împotriva terorismului. Franța ca întreg se află sub amenințarea terorismului islamic. Trebuie să dăm dovadă de o vigilență absolută și o determinare de nedoborât. După ceea ce s-a întâmplat, vom arăta o forță reală și acțiune militară în Siria și Irak”, a declarat Hollande.

Președintele francez a mai susținut că starea de alerta care ar fi trebuit să se termine pe 26 iulie a fost extinsă pentru încă trei luni, argumentând că ”natura teroristă” a atacului din Nisa este ”indiscutabilă”.

Hollande a mai afirmat că vineri se va deplasa în Nisa pentru a susține locuitorii orașului.

”Franța este oripilată de ceea ce s-a întâmplat, această mostruozitate de a folosi un camion pentru a ucide în mod deliberat zeci de oameni care au venit să celebreze de 14 iulie. Franța este îndurerată, dar vă asigur că este puternică și mereu va fi mai puternică decât fanaticii care vor să o lovească astăzi”, a mai declarat președinele Franței.

Acesta a cerut rezerviștilor să se alăture polițiștilor și jandarmilor. Potrivit The Telegraph,categoria ”rezerviștilor operaționali” include cetățenii francezi cu sau fără experiențămilitară, precum și foștii soldați. Aceștia, a susținut Hollande, vor fi folosiți mai ales pentru întărirea ”controalelor la frontieră”.

Hollande, primul discurs după tragedia din Nisa