Igor Dodon amenință conducerea R. Moldova: „Aderarea la sancțiunile împotriva Rusiei este o greșeală. Vor suferi toți cetățenii”

Igor Dodon amenință conducerea R. Moldova: Aderarea la sancțiunile împotriva Rusiei este o greșeală. Vor suferi toți cetățenii
Foto: Hepta/Sputnik / Mihai Karaush.

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a lansat un apel pe rețelele de socializare. Omul Kremlinului îi recomandă conducerii de la Chișinău, care intenționează să se alăture sancțiunilor împotriva Federației Ruse, „să nu facă prostii”. Socialistul susține că demersurile guvernanților și comportamentul acestora (n.r. după ce Republica Moldova a primit statutul de țară candidată la aderarea la UE) este „o greșeală enormă”.

Igor Dodon avertizează autoritățile de stat

„Vreau să-i sfătui pe guvernanții care intenționează să se alăture la sancțiunile împotriva Rusiei – să nu facă prostii. Aderarea la sancțiunile împotriva Rusiei, justificând acest pas prin prin faptul că am primit statutul de țară candidată la aderarea la UE, este o greșeală enormă și vreau să avertizez conducerea țării în această privință.

Acest lucru ține nu doar de voi sau ideologia partidului dumneavoastră, ci de viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Din cauza deciziilor sau acțiunilor pripite ale actualei guvernări, vor suferi toți cetățenii”, a transmis Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Igor Dodon, în arest la domiciliu

Igor Dodon este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la șapte ani de închisoare.

„Cum era și de așteptat în condițiile justiției reformate, judecătorii au luat decizia de a prelungi arestul la domiciliu… Din ceea ce am auzit astăzi sunt trei blocuri de argumente ale procurorilor. Primul se referă la unii martori care sunt oponenți politici, care m-au criticat public și ei au fost ca martori în acest caz, pentru a avea argumente de prelungire a arestului la domiciliu.

Al doilea s-au referit la faptul că locuiesc împreună cu soția, de ce soția în calitate de învinuită discută cu mine, eu nu înțeleg la ce se referă ei, oameni bolnavi.

Al treilea este de ce discut cu voi este, încălcarea este că discut cu presa că discut cu presa, plasez unele mesaje pe Facebook, comentez politic. Eu cred că asta este o încălcare a și libertății de exprimare”, spunea  Igor Dodon, acum ceva timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe