Ofițerii Centrului de Corupție au vizitat casa părintească a socialistului Igor Dodon. Perchezițiile continuă

Ofițerii Centrului de Corupție au vizitat casa părintească a socialistului Igor Dodon. Perchezițiile continuă
Foto: captura video.

Casa părintească a fostului președinte al Republicii Moldova a fost percheziționată de ofițerii Centrului Național de Corupție. Oamenii legii au vizitat locuința în care a crescut și a copilărit ex-președintele Republicii Modova.

Anunțul a fost făcut de procurorul general interimar, Dumitru Robu, pentru presa de peste Prut.

„Procurorul ne-a precizat că la Sadova sunt realizate percheziții în mai multe locații. Se fac percheziții și în municipiul Chișinău, în locațiile și imobile deținute prin persoane interpuse.

Cu toate acestea, procurorul general interimar nu a confirmat reținerea fostului șef de stat, Igor Dodon și al cumnatului acestuia, Petru Merineanu”, au susținut jurnaliștii de la tv8.

Reamintim că fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Săptămâna trecută, fostul deputat Iurie Reniță, cel care a făcut denunț la Procuraturăă în dosarul faimosului ‘kuliok’ (n.r. ‘sacoșă’), a anunțat că Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe

Urmăriți B1TV.ro și pe