Kremlinul a reacționat la perchezițiile la domiciliul fostului președinte pro-rus, Igor Dodon: „Este chestiunea internă a Republicii Moldova”

Kremlinul a reacționat la perchezițiile la domiciliul fostului președinte pro-rus, Igor Dodon: Este chestiunea internă a Republicii Moldova
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Autoritățile ruse au venit cu o reacție, după ce au aflat că proprietățile lui Igor Dodon sunt percheziționate. Liderul socialiștilor fiind susținătorul regimului putinist.

„Este chestiunea internă a Republicii Moldova. Suntem alarmați că din nou, o asemenea practică este aplicată în raport cu cei care sunt susținători ai dezvoltării relațiilor de prietenie cu Rusia. Ne-am dori să fim siguri că lui Igor Dodon îi vor fi respectate drepturile legale”, a precizat Dmitrii Peskov pentru presa rusă.

Igor Dodon, susținătorul fidel al regimului putinist

Socialistul Igor Dodon a fost întrebat, recent, despre poziția sa privind conflictul ruso-ucrainean.

Ex-președintele Republicii Moldova și susținătorul regimului putinist a răspuns că  regretă faptul că rușii nu au găsit o soluție pentru a rezolva problemele pe cale pașnică și speră că în timpul apropiat aceștia vor identifica o „cale diplomatică” pentru a soluționa conflictul din Ucraina, notează tv8.

„De multe ori am spus și astăzi am să repet că este regretabil ceea ce se întâmplă în Ucraina, sunt vecinii noștri, sunt frații noștri.

Noi avem o diasporă din Ucraina foarte mare în interiorul țării, de aceea este dureros ce se întâmplă în Ucraina, dar și rușii sunt prietenii noștri.

Suntem parteneri strategici și este regretabil că nu au găsit o soluție la problemele care sunt pe cale pașnică. (…) Sperăm foarte mult ca în timpul apropiat se va găsi o soluție pe cale diplomatică”, a precizat Igor Dodon.

Urmăriți B1TV.ro și pe