IMAGINI şi DECLARAŢII de ULTIMA ORĂ în cazul consulului român ASASINAT în EL SALVADOR: Primele indicii indică faptul că acesta a fost omorât în urma unui jaf (VIDEO)

IMAGINI şi DECLARAŢII de ULTIMA ORĂ în cazul consulului român ASASINAT în EL SALVADOR: Primele indicii indică faptul că acesta a fost omorât în urma unui jaf (VIDEO)
Foto: laprensagrafica.com

Consulul onorific al României în El Salvador, Ricardo Enmanuel Salume Barakem, a fost ucis duminică în interiorul locuinței persoanele din San Salvador. O primă ipoteză discutată de către autorități este jaful, urmat de uciderea victimei. Acesta a fost găsit de către polițiști legat și cu un căluș în gură.

De asemenea poliția din El Salvador a găsit plăcuțele de înmatriculare ale mașinii de la consulat pe care o folosea bărbatul la două blocuri depărtare de locul crimei.

Legat de scena crimei, adjunctul șefului poliției din El Salvadora spus presei că mai mulți bărbați au pătruns în locuința consulului fără a forța intrarea: "Aparent atacatorilor beneficiau de un anumit nivel de încredere cu domnul Salume sau aveau copii ale cheilor deoarece nu au forțat nicio ușă. Încă nu știm câte persoane sunt implicate, dar vorbim de mai mult de una. Aceștia l-au omorât și după au fugit folosind o mașină a consulatului". De asemenea, oficialul a completat că aceștia l-au ucis prin ștrangulare, potrivit laprensagrafica.com

Consulul onorific al României în El Salvador a fost asasinat

#DIRECT_ONE_ryq92d#

Autoritățile precizează că la locuința acestuia lucrează 6 persoane, inclusiv pentru pază personală, dar la momentul incidentului niciuna nu se afla în acel loc, consulul fiind singur în locuință. Aceștia sunt interogați de către forțele de ordine, dar până în acest moment se crede că nu au nicio legătură cu jaful. Motivul jafului ar putea fi și calitatea de om de afaceri și creditor al consulului.

Adjunctul șefului poliției a negat varianta că asasinatul ar avea legătură cu grupările criminale din statul său și a spus că nu există nicio legătura între crimă și amenințările făcute de aceste grupări la adresa oficialilor.

Acest asasinat este al doilea al unui consul în El Salvador, după ce consulul onorific al Statului Panama a fost găsit decedat în circumstanțe neelucidate în interiorul vehicului propriu în luna mai.

Tags:
Ultima oră
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)
20:05 - CNAIR anunță restricții de circulație în aproape toată țara, din cauza caniculei
20:03 - Schimbări la procedura adopției copiilor, adoptate de Guvern. Birocratizarea excesivă va fi eliminată
20:01 - Un turist ceh dat dispărut a fost căutat pe munte de salvamontiști. Bărbatul a fost găsit în gara din Braşov
19:45 - George Simion (AUR): Sunt ONG-uri care încearcă să le spună copiilor cât de normal e să îți alegi singur sexul. Se încearcă introducerea acestui gen de propagandă și pe cale oficială (VIDEO)
19:24 - Comisia Europeană a aprobat achiziția Telekom România de către Orange, cu anumite concesii
19:15 - Raed Arafat: De exemplu, ca să nu se închidă, la creșterea incidenței accesul în restaurante la interior ar putea fi permis doar persoanelor vaccinate. Nu cred că vorbim de discriminare (VIDEO)
19:08 - Enterocolita, boala care strică vacanța turiștilor pe litoral. Mâncarea şi apa din mare, principalele surse de infectare