Îmbrăcați în femei sau ascunși în compartimente secrete, teroriștii ISIS fug ca niște LAȘI din Mosul: Contraofensiva din Irak dă rezultate (FOTO)

Îmbrăcați în femei sau ascunși în compartimente secrete, teroriștii ISIS fug ca niște LAȘI din Mosul: Contraofensiva din Irak dă rezultate (FOTO)
foto:http://www.dailystar.co.uk

Membrii ai grupării Stat Islamic încearcă să părăsească Mosul, folosindu-se de trucuri lașe: bărbații și-au ras bărbile și s-au îmbrăcat în rochii, încercând să scape de trupele irakiene, dându-se drept femei, informează DailyStar.

Operațiunea de a elimina teroriștii din al doilea cel mai mare oraș al statului Irak merge mai bine și mai repede decât era plănuit, conform guvernului irakian, iar gruparea teroristă se retrage ușor ușor în Siria.

Doi bărbați tineri, proaspăți bărbieriți care au fost capturați, au recunoscut că încercau să plece fără să fie detectați, îmbrăcați în haine de femei. Alți doi bărbați au fost prinși în timp ce se ascundeau într-un compartiment secret al unei mașini.

Extremiștii folosesc civilii drept „scuturi umane”, atacuri cu bombă, explozii la drumul mare și lunetiști pentru a-i ține pe militarii kurzi și irakieni la distanță.

Bombardiere britanice s-au alăturat coaliției în care este implicată și SUA pentru a oferi susținere aeriană, în timp ce un grup de soldați irakieni de elită s-au implicat. Civilii și-au oferit și ei ajutorul, inclusiv un misterios bărbat supranumit Lunetistul din Mosul, care a eliminat o mulțime de jihadiști.