„În Canada, lesbienele sunt considerate fierbinți, în Arabia Saudită o să mori”. O companie de nisipuri petroliere din Alberta cere scuze public pentru o reclamă cu conexiuni politice (FOTO)

„În Canada, lesbienele sunt considerate fierbinți, în Arabia Saudită o să mori”. O companie de nisipuri petroliere din Alberta cere scuze public pentru o reclamă cu conexiuni politice (FOTO)
Foto: rt.com

O companie de nisipuri petroliere din Alberta a cerut scuze pentru un anunț în care a spus că combustibilul canadian ar trebui să fie preferat în defavoarea gazului din Arabia Saudită, deoarece lesbienele din Arabia ar "muri" în statul din Golf, dar sunt considerate "fierbinți" în Canada, potrivit rt.com.

Fondatorul Canada Oil Sands Comunity, Robbie Picard, a cerut scuze oficiale pe pagina de Facebook a grupului, declarând: „Nu a fost intenția mea de a înjosi femeile sau orice alte persoane de orice orientare sexuală”.

„A fost mai degrabă pentru a evidenția nedreptatea făcută de către alte țări care ne cumpără petrolul. Eu cu siguranță nu vreau să împart comunitatea noastră. Eu cred în egalitatea și drepturile omului”, a adăugat Picard.

Scuzele vin după ce grupul a lansat în mediul online un poster controversat, care a fost ulterior numit "reclama fierbinte cu lesbiene."

Imaginea arătă două femei sarutându-se, dar și o legendă care menționează că „În Canada, lesbienele sunt considerate fierbinți! În Arabia Saudită, dacă ești o lesbiană o să mori! De ce ne luăm petrolul din țările care nu cred că lesbienele sunt atrăgătoare?”.

Posterul a stârnit mai multe critici, dar cu toate acestea nu este clar dacă exportatorii de petrol din Arabia s-au simțit insultați în mod similar, dar unii canadieni au sugerat modalități "mai bune" de a formula anunțul.

Canada Oil Sands Community

Ultima oră
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)