În Rusia va fi construit primul spital care va trata pacienții pe modelul canoanelor musulmane

În Rusia va fi construit primul spital care va trata pacienții pe modelul canoanelor musulmane
Foto:Sputnik

Locuitorii din orașul rusesc Kazan vor avea parte de un nou spital privat unde pacienții vor fi tratați conform canoanelor musulmane. Construcția a fost autorizată de autorități din oraș și va costa aproximativ 6 milioane de euro.

Orașul Kazan este capitala republicii Tatarstan, care face parte din Federația Rusă, și care are o populație de mai mult de 54% de origine musulmană.

Conform ideii inițiale ale noului spital, femeile și bărbații vor fi tratați separat și nu se vor întâlni în corpul clădirii. Până și doctorii vor fi divizați în secții diferite în funcție de gen, potrivit rt.com.

Spitalul va fi construit în centrul orașului și va beneficia de fonduri de la o fundație ce strânge bani special pentru ajutorarea persoanele din Tatarstan.

Oficialii au precizat că spitalul va funcțiune pe sistemul "ghișeul unic", adică în interiorul centrului medical vor exista doctori specializați în diverse domenii care vor putea oferi servicii diversificate, de la vaccinuri la tratament ambulatoriu la operații estetice.